Mladi svećenik preuzima dužnost ali ima problem sa plavušom :D

Primio stari svecenik novopridoslog mladog svecenika u zupu sa namjerom da mu preda zupu kad dodje vrijeme.

Pozove ga jednu vece na veceru i da se malo bolje upoznaju, a mladi svecenik primjeti kako u kuci radi preljepa plavusa kao kuharica i sluskinja i upita svecenika:
– “Izvinite sto pitam, ali me zanima kako odolite takvoj curi kad vam je u kuci non stop a da ne grijesite?” a ovaj ce njemu:
– “Ma nije to za mene nikakav problem, ja sam jako pobozan i pokoran bozjim zapovjedima.”
Nije proslo dugo nakon vecere, salje Velecasni pismo uceniku u kojem stoji: – “Dragi brate, ne optuzujem nikoga ni za sta, al od kako si otisao onu noc od vecere, kuharica se zali da nam fale srebrni noz i vilica.”
Mladi svecenik pise natrag:
– “Dragi brate, ne optuzujem nikoga ni za sta, ali da spavas u svom krevetu nasao bi i noz i vilicu.”

 

-Taaaatko… ostavila me Marija!!! Ne mogu da zivim bez nje! Ću se utepam, al’ bolje da se obesim,daj mi konopac!!
-Cekaj,sinko,sto je bilo? Sto si uradio? -Sve kako treba,tatko. Kupovao sam joj parfemi,torbice,cipelice,vodio gde god je ‘tela,placao sve,vodio nezno ljubav i voleo je mnogo! -Ako,sine,ako…i Imas konopce u garazu gde mi je alat. Vezi ga dobro nemoj slucajno da pukne. Ako pukne i padnes na kola i ogrebes gi,ja cu da te licno obesim!

Došla Muji njegova kćer Mersiha sva sretna i viče: – Babo, babo, udajem se! Mujo se zbuni i upita:
– Pa za koga, bona? Mersiha veselo reče: – Za Sulju iz tvoje firme! Mujo se počeše po glavi, nakašlje i reče:
– Slušaj, nezgodno mi je sad to reći, ali kad smo se tvoja mama Fata i ja jednom svađali, ja malo zastranio i … uglavnom, Suljo ti je polubrat, ne možeš se udati za njega, i nemoj da bi to rekla materi, ubit ću te!
Mersiha pokunjeno izađe i prekine sa Suljom. Evo nje za tri mjeseca, opet sretna uletava i viče s vrata:
– Babo, babo, udajem se! Mujo za svaki slučaj upita: – A za koga sad, bona? Mersiha veselo ispali:
– Za onog slatkog Adisa iz tvoje firme! Mujo se opet počeše i reče:
– Slušaj, i tu imaš problem, kad sam se posvađao sa Suljinom materom … nema veze, uglavnom, i Adis ti je polubrat, pa i opet ništa od svadbe, i nemoj da te čujem da si to rekla materi! Mersiha sva nesretna ode do Fate u kuhinju i prizna: – Mama, evo već drugi put mi babo ne da da se udam jer su mi momci njegova vanbračna djeca!
Fata smireno zapali cigaru, srkne kavu i mirno reče: – Udaj se ti, bona, za koga oćeš, i tako ti on nije otac!

Fata malo zabrinuta kaze Muji: -Mujo, bolan, moji misle da sam ja nevna, pa su trazili bracnu postelju kao dokaz. Sta cemo sad? -Nista s ti ne brini, sve cu ja to srijedit! Ode Mujo do podruma pokupi koficu sa bojom i vrati se gore. Obave oni radnju, Mujo skide posteljinu i nakapa malo farbe, da zamaskira istinu… Ujutru je pokazao postelju Fatinima, a tu se nadje i njegov Haso. Odvuce ga Haso u stranu… -Jel, bolan, a sto je postelja zelena?
-Kad mujo tu*a, i zuc puca!

Radili Mujo i Fata jedan  brezobrazni stvari i kaže Fata Muju, mešaj Mujo, mešaj Mujo.  Kaže Mujo, mešam Fato, mešam fato.  I nakon 9 mjeseci rodi se dete, delo crno. Kaže Mujo Fati, pa kako je sin crno.  – Pa rekla sam ti Mujo da mešaš,  ali ti nisi dobro mešo pa je dijete zagorilo!