Mislim draga da imam rješenje za to :D :D

Stari djed polako umire, pa ljekari pozovu familiju da se oproste s njim. Obiteljska djeca se pozivaju i bježe od mjesta. Stoje oni i gledaju s djedom s kisikom na usta i molim Bogu da ga živi. Jednog dana odjednom djed traži da nešto napiše. Dajte djedu komadić papira i djed dok je pisao poče da plavi i jedva poruku da je napisao, vide oni djed umro. Fratar je napisao kako je napisao da nije čas da sada čita šta je djed napisao. Na sahrani djeda fratar izvadi komadić papira da pročita vjerojatno zadnji želja djeda. Kad je otvorio papirić da ga pročita na njemu je pisalo: -Fratre, idiote pomakni se, stojiš mi na dovodu kisika.

 

Došao čovjek u Zenici na taksi stajalište i upita taksistu: -Koliko je vožnja do Nemile? 80 km.-Ali ja imam samo 60!?-onda ništa. Razmišlja tip pa kaže: -A jel ti mene možeš voziti za tih 30 pa dokle dođemo? -Može. I tako oni krenu… Vozili se oni tako kad u Vranduku(par km pred Nemile) kaže taksista: Tvojih 60 km ovdje ističu! -Ali pobogu, kišapljušti a to je još samo par km?!- Van! kaže taksista… Nakon sedam dana dolazi čovjek opet na taxi stajaliste. ovaj put stoji 6-7 taxija, a onaj od prošle sedmice je zadnji u redu…čovjek ode kod prvog: -Evo ti 150 km za vožnju do Nemile i jos 100 ako mi ga po**šiš!! -Marš pederčino!…Ode ovaj kod drugog:-150 km za vožnju do Nemile i jos 100 da mi ga po**šiš!-Ma, marš nek ti stari po**ši… I tako svi redom dok dođ on do onoga od prošle sedmice:
-Koliko je vožnja do Nemile? Prepozna ga taksista i kaže mu: -Šta se praviš lud kad znaš cijenu. -Čuj, evo ti 100 km a evo ti jos 100 ako me lijepo polako pored svojih kolega provučeš, al molim te maši kolegama.. i naravno taksista pristane ne sluteći šta je prije ovaj uradio

 

Prolazi kondukter vozom i viče: Karte na pregled! Prilazi jednom klincu i kaže: Mali,imaš li kartu? A klinac će: – Ja sam Srbin. Kondukter se kiselo nasmije i opet: Ok, ali imaš li ti kartu? A klinac: Ali ja sam Srbin. Kondukter popizdi: Ma zaboli me šta si, ima da letiš bez karte!!! Na prvoj slijedećoj stanici izbaci on klinca iz voza. Stigne voz na glavnu stanicu, izađu svi putnici, a kroz voz prolazi mašinovođa. Prilazi kondukteru i kaže mu: Brate, da nisi video mog klinca? A kondukter se lupi po čelu: Jao, brate Srbo, izvini.

 

Utakmica. Stadion pun ko šibica. Policajci uz ogradu sa psima i specijalci raspoređeni. Jedan od policajaca ne prestaje se saginje, pa obilazi psa, pa se nešto podviruje. Gleda ga njegov kolega i ništa mu nije jasno pa ga upita: A, jel šta ti stalno zgledaš našeg psa? Ma nije mi ništa jasno? malo prije jedan gledalac dobaci: Vidi psa s dva šu * ka, i nisam jasno kako na vidi, a ja ne vidim.