Milan konačno dočekao da dobije :D :D :D

Razgovara majka sa kćerkom i kaže joj: Kćeri moja, onaj tvoj muž, a moj zet, sve mi se čini da se baš i ne raduje
kad ja dođem vama u goste?? Kćerka da ugodi majci i da opravda muža kaže mami: Ma ne, mama, on je samo Bosanac i to je samo zato što sporo misli! On će se radovati tek kad ti odeš!  Dolazi Muj’ca u školu s modricom ispod lijveg oka. Kad ga je učiteljica vidjela takvog upita ga šta se desilo? Muj’ca joj kaže kako ga je otac sinoć pitao da li spava i kako sam ja rekao da ne spavam, otac me je udario šakom. Skontala učiteljica o čemu se radi pa kaže Muj’ci da kad ga otac upita da li spava, da ne odgovara ništa i da se pravi da spava. Sutradan Muj’ca dolazi s masnicom i ispod drugog oka u školu. Kaže mu učiteljica: Pa Muj’ce , rekla sam ti da ne odgovaraš, šta je sada bilo? Ma sinoć mi legli da spavamo i otac me pita da li spavam? A ja samo šutim, kad će mama ocu:- Hajdemo sad!! I ja sam samo ih upitao: A, gdje ćete to vi?!!

Čas Engleskog jezika proziva učiteljica Pericu i kaže mu da na tabli napiše rečenicu: -„Mačka je pala u vodu i utopila se“. Napisa Perica rečenicu i kaže mu učiteljica: Perice, hajde sada ovu rečenicu prevedi na Engleski!! A Perica će: – „The cat BUM in the water glugluglu no more MJAU MJAU”  Mali Muj’ca naljutio mamu Fatu. Fata mu ljutito kaže: Znaš šta Muj’ce, ti si glup ko tele!! Muj’ca je blijedo gleda, a ona će ponovo!!  Znaš li ti uopšte šta je tele?? A Muj’ca joj polako kaže:Znam mama, znam, tele je dijete od krave…

 

Fata se uzmuvala po kući, rovi sve redom, traži nešto? Pita ona svog Muju koji se izvalio i čita neke novine: Mujo bolan, da li si vidio moju knjigu? Koju knjigu upita mrzovoljno Mujo? Kako doživjeti stotu!!! Mujo šuti…pa nakon minut dva kaže Fati: Bacio sam ja nju!! -Pa bolan Mujo, zašto? Nisam je pročitala!! Pa sutra ti dolazi mati, pa da je ne nađe.  Čovjek leži na smrtnoj postelji, oko njega porodica, žena i četiri sina. Trojica od njih lijepi, naočiti momci, a najmlađi je mali, ružan, kržljav nikakav. Kada su sinovi izašli, čovjek kaže ženi: Draga, želio bi umrijeti mirno. Reci mi sada slobodno:-da li je najmlađi sin moj? – Dragi, možeš umrijeti mirno, kunem ti se svime što mi je najsvetije da je on tvoj sin. Čovjek sljedećeg trenutka sa mirnim osmijehom na licu ispusti dušu, a žena se poče Moliti Bogu… – Bože, hvala ti što nije pitao za prvu trojicu!

Mujo dolazi s posla i po obićaju otvara pivo, izvali se na kauč, pali televizor i pijucka polako pivo. Sjeda Fato pored njega i počne da mu se žali: Mujo moj, jel’ ti vidiš kako ja živim? Živim ko Pepeljuga!! Perem, peglam, kuham i čistim za tobom…pa dokle ovako??? Mujo je odmjeri i kaže joj: Pa šta hoćeš, jesam ti fino rek’o da će ti život biti kao bajka!!!

 

Došao unuk-narkoman kod babe i pita: – Baba, jesi li videla one moje tabletiće sa stola? Tek će baba: – Ma kakve tabletiće, jesi ti video one zmajeve u kuhinji?   Sela baba i podigla joj se suknja, a deda kaže: – Pokrij to groblje!
A baba odgovara: – Da neće možda mrtvac da ti se digne?  Došle dve bake u kineski restoran i naručile jelo. Doneo konobar sve, a između ostalog i štapiće za jelo. Bake se pogledaše međusobno, pa mu jedna kaže:  – Ali sinko, mi smo došle jesti, a ne štrikati!  U 10 sati uveče hoda stara bakica najmračnijom gradskom uličicom. U tom času zaleti se tip i otme joj torbu. Otvori, pogleda u novčanik i videvši da ima malo love unutra izdere se na babu: – Šta je ovo, samo sitniš, daj lovu! – Ali nemam više! – Ne laži babo, sigurno imaš, al ne daš. – Ma nemam, kažem ti. – E sad ćemo videti! I sruši ju na pod i počne prepipavati po celom telu. Vidi on da baba zbilja nema više love i razočarano joj kaže:
– E jebiga stara, pa ti stvarno nemaš više love! A, baba mu odgovori: – Ma nemam love, al ako nastaviš napisaću ti ček.