Mi mislimo da je savršeno normalno što želimo da znamo da li smo pametni, ali je potreban drugačiji pristup.

Testovi inteligencije su veoma popularni na internetu i postoji mnogo vrsta. Kreatori testova obično povećavaju rezultat kako bi korisnici imali više samopouzdanja. Testovi obično ne pokazuju da je korisnik genije, ali su rezultati uglavnom iznad proseka. Naučnici često kritikuju testove inteligencije jer prema njihovim tvrdnjama takvi testovi nisu dobar način da se studira nešto tako kompleksno kao što je ljudska inteligencija. Mi mislimo da je savršeno normalno što želimo da znamo da li smo pametni, ali je potreban drugačiji pristup.

1. Vaše dete dobija loše ocene iz matematike. Šta ćete uraditi?

2. Pravite kuću. Hoćete li da sve uradite sami, nadoknađujući manjak znanja entuzijazmom ili ćete angažovati profesionalca?

3. Da li rešavate probleme kada se pojave ili ih sprečavate?

4. Šta biste uradili u ovoj situaciji?

5. Mislite li da znanje može biti beskorisno?

6. Kada sam švorc, ja…?

7. Kada imam slobodnog vremena, ja…?

Da sada malo vidimo kako je najbolje da ste odgovorili 😀

1. Vaše dete dobija loše ocene iz matematike. Šta ćete uraditi?

2. Pravite kuću. Hoćete li da sve uradite sami, nadoknađujući manjak znanja entuzijazmom ili ćete angažovati profesionalca?

3. Da li rešavate probleme kada se pojave ili ih sprečavate?

4. Šta biste uradili u ovoj situaciji?

5. Mislite li da znanje može biti beskorisno?

6. Kada sam švorc, ja…?

7. Kada imam slobodnog vremena, ja…?

• Ako ste odneli ispravnu odluku u svim situacijama (ili većini), vi ste veoma pametni. Vidite suštinu stvari, poštujete osećanja drugih i znate da us ljudi koji precenjuju svoje znanje obično neuspešni. Prihvatate činjenicu da ste nesavršeni koja vas zauzvrat čini neranjivim. • Ako ste uradili pravu stvar u manje od 50% situacija, vi ne vidite stvari jasno. Lako vas je nagovoriti da preuzmete rizik. Možda još niste dovoljno emotivno sazreli da sagledate posledice svojih odluka.- Fokuzz-

 

 

Dobio pandur 15 dana nagradnog odmora jer se dobro pokazao na svim tajnim i specijalnim zadatcima, i taman kad je trebao da pođe sa ženom i decom na more, dobije od šefa novi zadatak. – Draga kreni ti sa decom, smestite se i zabavljajte eto mene za 7 dana. Tako i bi, ali za sedam dana se uželeo žene i se*ksa pa čim je stigao navali na ženu k’o mačak na slaninu, prekide ga žena: – Nemoj dragi, vidiš da su deca tu, hajdemo na plažu… Rade oni radnju i taman kad su bili na vrhuncu potapša ga neko po ramenu, okrenu se on i podiže glavu kad ono pandur u uniformi. – Šta radite to na javnom mestu, jeste li normalni – besno dreknu pandur! Pa znaš kolega, nisam već dugo vremena, pa uželeo sam se, pa ovo pa ono, vadi se jadan, čupa i na kraju dohvati službenu legitimaciju iz pantalona i pokaže. – U redu kolega, tebe ću da pustim, ali ovu dronfulju ću da privedem i prebijem! Ovo joj je šesta noć zaredom da je nalazim ovde!!

Ulazi pijan čovjek u autobus i počinje da viče: -Svi ovi naprijed su pederi… -ovi iza su klošari…a ovi u sredini su seljačine! Vozač autobusa pobjesni pa naglo zakoči autobus. Putnici popadaše i nasta pravi nered. -Ma hajde sad to ponovi??! Pijan čovjek ga pogleda i kaže: -E, je*i ga sad si sve izmješ’o

Pitaju luđaka šta bi on uradio kada bi ga sada pustili iz ludnice…. -Napravio bi praćku i porazbijao sve prozore u gradu – odgovari on. Nazad u ludnicu, još šest mjeseci, dok se ne opametiš!! Poslije šest mjeseci, istog luđaka dovode ponovo pred komisiju. Isto pitanje… –Pa našao bi najpre neki posao, zatim bi se oženio, zatim bi kupio dobar auto. Zadovoljna komisija. Napišu mu otpusno pismo. Izlazi luđak na kapiju pa će: -A kad sve ovo uradim, onda ću kupiti sebi praćku…

Pijetao se probudi, zakukuriče i dođe mu volja za jednom kokicom. Ugleda dvije na par koraka ispred sebe i da se u potjeru za njima. Kokice bježe u krug oko jednog velikog drveta, ali pjevac ne posustaje. Nakon pet minuta potjere, jedna od kokica: -Ne mogu više! Ja ću se zaustaviti pa što se dogodi, dogodi. Druga kokica će: -Ma, ja ću još jedan krug, da ne pomisli da sam laka koka!