Meni ovo ništa nije jasno, kako?? :(

Mujo, Haso i Suljo na safariju po Africi. Iznenada ih napadne velika nemam koju oni do sada nikad nisu vidjeli. Uspiju se nekako sakriti ispo džipa da ih neman ne vidi. Razmišljaju šta i kako. Pojavi se odjednom neki čovjek koji tvrdi da je čarobnjak i kaže im da će ih spasiti ali ima jedan uslov. Šta će pristanu oni odmah, a čarobnjak im kaže: -Ako vas trojica sada izvadite vaše“alatke” i ako ukupno imate 100 cm, ja ću uništiti neman. Isuka Mujo, izmjeri čarobnjak i kaže 45 cm,Haso takođe izvadi alatku i čarobnjak izmjeri 49cm. Ustaje Suljo i čarobnjak izmjeri jedva 6.2cm. Sabra sve čarobnja i kaže im: -Idite slobodno, neman vas neće više napadati. Mujo i Haso raspravljaju čija je zasluga veća što su slobodni kad će im Suljo: -Što se boni raspravljate, đavla bi bili spašeni da se meni nije “digo”.

Konj se razbolio. Došao veterinar i prepisao seljaku lijek za konja. Tri dana da mu daje, a ako konju nije bolje, moraće da ga ubiju. -To je čula svinja. -Prvi dan konju nije bolje, drugi dan takođe. Priđe mu svinja i kaže: – Molim te, ustani, moraš da ozdraviš! Ali konj ne ustaje. -Dođe i treći dan, a konj ne ustaje. Svinja ga opet moli: – Molim te, ustani. Ako ne ustaneš, danas će te ubiti… Odjednom konj ustane, i polako izlazi iz štale. Ugledavši konja svi počeše da se raduju, a seljak će radosno: – Ovo moramo da proslavimo, večeras koljem svinju! POUKA: Ne mješaj se gdje nisi prozvan!

Dolazi Mujo kući s posla i zatekne Fatu u krevetu sa komšijom Hasom. Poludi Mujo i kaže:– Fato, bona, šta radi Haso u krevetu s tobom?! Fata ga pogleda pa mu kaže: – Ne budali, Mujo, nije ono što misliš, Haso ti je egzorcist, istjeruje đavola iz mene! Mujo zbunjeno upita: – A kako je znao da te spopao đavo? Fata odgovori:  Ma, mala me stalno svrbila. Mujo se počeše po glavi: – Auf, onda sam i ja na*ebao! Fata se zbuni: – Zašto ti, Mujo? Mujo slegne ramenima: – Pa i mene stalno svrbe ja*a! Fata mu savjetuje: – Pa počeši se … Mujo odgovori sa strahom: – Bjež’, bona, ne pada mi na pamet! – Pa zašto, crni Mujo? Muju prošapće: – Vid’ kako me Haso čudno gleda …

Organizovan kviz ali sa pitanjima iz života. Nagrade super. Pitanja se postavljaju po sistemu eliminacije. Pogrešan odgovor i ispada se… Prijavi se crnka, riđokosa i plavuša. Pita voditelj crnku: Gdje su žene najkovrdžavije? Crnka mu odgovori: U Africi. -Vrlo dobro …A vi – obraća se riđokosoj: Znate li šta to ima muškarac, što žena neobično voli da drži u ruci? Riđokosa mu odgovori: Znam, platu. Tog časa plavuša ustaje i pođe prema izlazu iz studija. -Halo gospođo, zašto napuštate studio? Plavuša mu kaže: -Ovo nije kviz za mene. Pogriješila bih već kod prva dva pitanja.