Mama dobro zna šta ti treba :D :D

BONUS:

Mujo i Haso dva stara jarana. Ali u zadnje vrijeme Hasu počelo živcirati Mujino ponašanje. Što god da se kaže Mujo bi odgovorio: Ahh, dobro je, moglo je biti i gore!!! Sjedi Haso, čeka Muju i veli u sebi -E, ima da ga danas zeznem i neće moći kazati tu svoju dosadnu uzrečicu. Dolazi Mujo, a Haso će odmah: Ibro zatekao svoju Habibu kako ga vara. Ubio je i Habibu i ljubavnika, zapalio kuću i na kraju ubio i sebe! Ah…dobro je, moglo je biti još gore! E Hasi sad već puko film i kaže mu: Hajd mi bolan objasni kako to misliš! A Mujo će: -Pa lijepo! Da je došao prekjuče, zateko bi mene!

 

Došla mlada u selo i dočekaju je na tradicionalan način. Kum podigne čašu i kaže: Red je i običaj da mlada održi prva zdravicu!! Naravno aplauz od svatova. Mlada ustaje i poče govoriti: Moja voljena nova obitelji, zahvaljujem vam što ste me dočekali lijepo u svoj dom i svoju obitelj. Prije svega, želim vam reći da svojim prisustvom ne želim izazvati neke neugodnosti ili da zbog mene mijenjate svoje navike i običaje. Kako misliš, moje dijete?, upita je svekar. Ono što mislim je da oni koji su prali suđe – mogu slobodno nastaviti sa svojim poslom. Oni koji su prali odjeću, mogu nastaviti sa svojim poslom. Oni koji su kuhali – ne trebaju prestati sa svojim poslom zbog mene. I oni koji su čistili kuću, također trebaju nastaviti sa svojim poslom. Što se mene tiče, ja sam ovdje samo da zabavljam vašeg sina!

 

Odlazi cigo u Njemaču da koju marku zaradi i sakupi svoju ciganiju oko sebe. Ženo, tebi ću da donesem dobre haljine da budeš najbolja ciganka u selo. A vi sinovi šta će vama otac da donese iz Njemačka?? Kaže najstariji: Ja ću da mi kupiš harmoniku da sviram na teferiču, na vašaru, na slavi – velike pare da zaradim, čergu da izdržavam. Bravo, bravo, ti si pravi babin sin. Srednji sin će: Ja ću da mi kupiš violinu. Hoću sa burazerom da sviram na teferiču, na vašaru, na slavi – velike pare da zaradimo. Bravo, bravo. Vama će babo da kupi harmoniku i violinu, velike pare da zaradite – čergu da izdržavate. Ajde najmlađi – reci ti. TEBE BABO NAJVIŠE VOLI. Babo ja ću da mi kupiš dva jaja iz Njemačke. A što će ti sine dva jaja iz Njemačke? -HOĆU DA KOMPLETIRAM SA ONAJ KU*AC ŠTO ĆE DA DONESEŠ ZA OVU DVOJICU!!

 

Četiri prijatelja bili na zabavi i malo se više popilo. Sutradan test i naravno oni nespremni ali dogovore se da  pokušaju zeznuti profesora. Malo su se ko fol ispljali i odu profesoru s pričom da su se vračali sa svadbe i da im je guma pukla, pa su morali auto gurati kilometrima do vulkanizera. Profesor ih ljubazno sasluša i kaže im da će za tri dana pisati test. Treći dan su došli da pišu test. Profesor im je rekao da je za njih pripremio poseban test samo sa jednim pitanjem za 100 bodova ali da će svaki od njih biti u posebnoj prostoriji. Naravno složili su se Ptanje je bilo: Koja je guma pukla a) prva lijeva b) zadnja lijeva c) prva desna d) zadnja desna