Malo oštro oko, malo moć zapažanja!!!

Kafenišu stare jaranice. žene ko žene, trač partija kad će ti Mersiha: Jel, bona Fato o čemu ti razmišljaš dok se seksaš sa Mujom? Fata pogleda Mersihu i Habibu pa se nasmija i kaže im: -Ihh, pa sve godine nose svoje!!! Mersihi i Habibi ništa nije jasno pa je pitaju: -Kakve bona godine?? Oklen ti sad to!!! -Pa vako vam je to: -Kad sam imala 17 godina prvi put me Mujo povalio, samo sam se bojala da mi mater ne sazna. Kad sam bila punoljetna samo me bilo strah da ne zatrudnim, a sada vala poslije 20 godina braka, samo gledam plafon i zidove i računam
je li vrijeme za krečenje.

Mujo u vojsci. Regrut tek mjesec dana i dolazi on u komandu i traži od kapetana vanredno odsustvo tri dana. Kapetan kad je ćuo šta traži naljuti se i istjera Muju i još ga naruži dobro.
Ali sutradan Mujo ponovo u komandu i ponovo kaže kapetanu: -Druže kapetane, ja moram kući, hoće Fata da me ostavi daj mi tri dana. Kapetan mu kaže: -Ne interesuje me, ujutru se spakuj i da si mi se sutra vratio. Jasno!!! Pristane Mujo i ujutru kući da sredi sa Fatom nesporazum. Prolazi dan, sedmica, mjesec kad eto ti Muje nazad i pravo kod kapetana pa će: -Druže kapetane, ja se vratio.A ko si ti? upita ga kapetan -Pa, Mujo, znate, pustili ste me kući… -Pa gdje si ti, magarče jedan, jesam ti rekao da dođeš sutra?! A Mujo će: -Druže kapetane, ja doš’o evo danas..