Mala, velika, duboka, plitka, široka, uska… Kakva je vaša vagina?!

 

Još je u drevnoj Kama Sutri napisano da – osim što postoje veliki, srednji i mali penisi – postoje i velike, srednje i male vagine. Šta mislite, da li je to tačno?

Kad je u pitanju veličina penisa, o tome se priča non-stop i muškarci su opterećeni ovim pitanjem. Ali, šta je sa ženama i njihovim vaginama, da li i one mogu da budu prevelike ili premale, preduboke ili preplitke, preširoke ili preuske? Evo šta kažu stručnjaci.

Još daleke 1966. godine, u SAD-u dvoje se naučnika pozabavilo ovom misterijom. Vilijam Masters i Virdžinija Džonson merili su dubinu polnih organa nekolicine žena, koje još uvek nisu rađale decu. Otkrili su da je prosečna dubina vagine odrasle žene između sedam i osam santimetara. Ipak, primetili su da se tokom seksualne uzbuđenosti vagina povećava, pa se te brojke penju na od 11 do 12 centimetara.

Ako je verovati ovim podacima, ispada da bi penis veličine osam santimetara trebalo da bude sasvim dovoljan da bi se zadovoljila prosečna žena. Međutim, ovde bi naglasak trebalo da bude na reči “prosečna”.

Famozna G-tačka, za koju su i dalje mnogi uvereni da je samo mit, smeštena je nekih 4,5 centimetara od prvog vaginalnog zida, što znači da je dostupna i momcima s malim polnim organom. Dakle, iako mnogi smatraju kako je veličina vrlina, ispada da je i sitno ipak bitno.

Nešto novija studija, u kojoj su, ovoga puta, učestvovale i žene koje su rađale, pokazala je da je dubina najmanje vagine bila 6,9 centimetara, a najveće 14,8 centimetara, prenosi Net.hr.

To su, dakle, zvanični podaci o tome kolike su prosečne vagine. Ali, da bi se došlo do konačnog zaključka, potrebno je uporediti s penisima

Prema istraživanju, dužina prosečnog penisa u erekciji je 13,2 centimetra, a obim 11,7 centimetara. Prosečan penis, kada nije u erekciji, dugačak je 9,1 centimetar, a obim mu je 9,3 centimetra.

Sve u svemu, ispada da je za dobar seks važna kompatibilnost polnih organa oba partnera. Osim ako ne posedujete ključ koji otvara baš svaku bravu.

(Telegraf.rs)

 

Šta muškarci STVARNO misle o vaginama??

Da se ne lažemo, muškarcima su neke vagine lepše od drugih, kao što su ženama neki penisi lepši od drugih. To ne znači da će osoba jednog ili drugog pola ostaviti svog partnera jer im se “baš i ne sviđa” njihov polni organ.

Muškarac nikada neće svojoj partnerki da mu se ne sviđa njena vagina jer ne želi da povredi njena osećanja. Ali, kako da znate da li mu se sviđa ili ne?

Suprotno uvreženom mišljenju, mršavije žene imaju dublje vagine u odnosu na žene koje imaju veliku zadnjicu – mada često mislimo da je suprotno. To je, kažu, stručnjaci, možda i razlog zašto muškarci nesvesno “jure” žene sa velikom pozadinom jer, ako je vagina previše duboka, partneru to neće biti preterano lepo iskustvo.

U nekom trenutku tokom seksa, muškarac će shvatiti da je vagina previše duboka i da “to” baš ne ide sjajno, ali će dati sve od sebe, pa će pokušavati da promeni ugao penetracije ili pozu.

Ali, nikada neće reći: “Vagina ti je previše duboka”, kao što ni žene neće reći: “Baš ti je mali penis”.

Ono što muškarci nikako ne vole kada je o vaginama reč je kada su previše “velike” odnosno duboke, široke ili kada imaju neprijatan miris, izjasnili su se u istraživanju.

Nema potrebe objašnjavati zašto im smeta kada vagina ima neprijatan miris, ali interesantna su objašnjenja muškaraca za ostale “tipove” vagina.

Kažu da je seks sa devojkom koja ima široku vaginu kao kada bi pokušali da masturbiraju, a da penis ne dodiruju rukom, duboka vagina ih tera da se osećaju kao da “upadaju u rupu bez dna”.

Sa druge strane, manja, odnosno uža vagina je muškarcima uvek OK jer će zbog većeg trenja tokom penetracije više uživati. Međutim, ženama koje imaju usku vaginu seks ponekad, naročito ako partner ima veliki pensi, može biti bolan, mada se ženski polni organ “prilagodi” nakon nekoliko odnosa.

Da rezimiramo – što se muškaraca tiče, vagina nikada ne može biti previše mala.