MAFIJA U ITALIJI POZAJMLJUJE NOVAC BEZ KAMATE DOK TRAJE KORONA

Kriminalne organizacije u Italiji dele prehrambrene proizvode najsiromašnijima i pomažu im u odobravanju zajmova bez kamata kako bi ih privukli u vreme epidemije korona virusa, upozorio je novinar i stručnjak za mafiju Roberto Savijano.

Roberto Savijano
Roberto Savijano

Mafijaške grupe gledaju da se domognu nekih poslova koji su sada u teškoći i čekaju evropsku finansijsku pomoć, naveo je Savijano, koji je i autor knjige “Gomora” o napuljskoj mafiji Kamora.

Mafija samo čeka neku krizu“, a preduzeća će biti žrtve jer će se naći sa novim partnerima koji su povezani sa tim kriminalnim organizacijama.

Postajete partner jer ste u ušli u posao. To nije kao kad neko dođe sa pištoljem, već su to finansijski savetnici u određenom trenutku“, dodao je Savijano.

Prema njegovim rečima, ako Evropa ne interveniše, na nekontrolisani način će se umnožiti mafijaški novac koji se već nalazi u Nemačkoj, Francuskoj, Španiji i Belgiji.

Pored davanje hrane najsiromašnijima u Napulju, zelenaši su na zahtev Kamore ukinuli kamate na pozajmljeni novac.

Zbog čega? Da bi dobili nešto zauvrat“, rekao je Savijano koji trenutno živi u Njujorku, a imao je policijsku zaštitu posle izdavanja knjige 2006. godine zbog brojnih pretnji koje je dobijao.