Ma čuje baba ali nju interesuje je li zaposlen :D :D :D

Čita Fata pa će ti Muji:Mujo moj, evo čitam ovo al’ ne mogu nikako skontat’ šta im je ovo situacija. A Mujo će odvažno: -Vako Fato da ti objasnim: -Situacija je kad recimo ti odeš materi sedmicu, a vratiš se iznenada za tri dana i zatekneš mene sa drugom ženom u krevetu- E to ti je situacija!! -Aha kontam, to kao kad ti odeš u lov na cijeli dan a iznenada se vratiš kroz nekoliko sati i zatekneš mene sa drugim u krevetu!!! -A ne ne Fato, nemoj da miješaš situaciju sa batinama. Ljutito će Mujo…

Dotužilo Muji što Fata puši pa joj kaže: -Fato, treba da ostaviš cigarete, pušiš po dvije kutije dnevno, samo se truješ i pare trošiš. Lako je tebi Mujo govoriti ali ja ne mogu bez pušenja. -Pa dobro Fato u šali će Mujo, pa ti onda puši ku**c to ti je sigurnije i zdravije je od cigareta. Fata će već ljutito: -Jel’ a gdje da nađem 40 komada dnevno!!!

Oženio se Mujo za Fatu, pravu ljepoticu,no već nakon mjesec dana počeli su se svađati. Nakon još jedne opake svađe Mujo izleti iz kuće i krene ljutito prema kafani, pa putem zavapi naglas: Bože, zašto si mi dao ovako lijepu ženu!
Na Mujino čuđenje, Bog zagrmi s neba: Pa da bi je volio, tupane! Mujo se ne zbuni nego se zadere prema gore:
A zašto je onda tako glupa! Bog odgovori: – Da bi tebe voljela!

Oženi se Crnogorac i dođe prva bračna noć. Ali vidi belaja njemu nikako da se “digne” pa će on ženi: -‘Ajde ženo, radi malo tom rukom. Žena šta će poče da ga “obrađuje” a poslije izvjesnog vremena ona će: -Mužiću moj, mene ruka zaboljela!! A on će: -Pa promjeni ruka, jadna ne bila, zašto imaš dvije ruke!!! Poslije 15-tak minuta jadna će žena opet: -Mužiću moj, mene i ova ruka zaboljela! O ženo, pa imaš li ti usta, jadna nebila, radi nešto!! Žena poslije nekih pola sata jadna sva izmorena pa će mužu: -Mužiću moj, ja ne mogu više, mene sve živo boli!!! -Pa što si se jadna udavala ako si bolesna mirno će Crnogorac…

Učiteljica piše levom rukom po tabli a mali Perica začuđeno glasno viknu:– Učiteljice pa vi nemate dlaka ispod leve miške. Učiteljica reče: – Perice spakuj lepo stvari i idi kući za danas! Sutradan na predavanju učiteljica piše sa desnom rukom i opet Perica glasno prokomentarisa kako učiteljica nema dlaka ni na pazuhu ispod desne ruke. Tu je učiteljici prekipio njegov bezobrazluk te mu reče da se spakuje i da ne dolazi celu nedelju dana u školu.
Kada se Perica ponovo pojavio u školi učiteljica ispusti kredu te se sagnu da je podigne a Perica se sagnu da vidi gde se otkotrljala kreda i onda ustade i počne da pakuje svoje stvari. Učiteljica ga upita: – gde se ti pakuješ? A Perica joj kaže:  – Za mene je ova školska godina završena.