Liče na mudžahedine koji su užasno popularni zahvaljujući prostakluku koji šire!

Emir Kusturica gostovao je u emisiji “Pressing” na televiziji N1 gdje je u jednom trenutku razgovora voditelj citirao njegove nedavno izgovorene riječi – da su “Srbi narod koji je najveći proizvođač zabluda o sebi”.

Slavni reditelj odmah je potvrdio da to jeste rekao, a onda je objasnio i zbog čega, dodavši i primjer kojim je obrazložio svoje riječi.

– Tako je. Niko nije prihvatio “ajfon” od Srba, mi ga prihvatamo kao i ovu novu muziku koju je vaša kompanija nedavno potpisala sa ovom dvojicom tipova koji liče na mudžahedine i koji su vrlo popularni, a čiji su stihovi zapravo zamjena… – počeo je Emir, koji je potom bio prekinut od strane voditelja Jugoslava Ćosića kojem je “zaparalo uši” to što je Emir spomenuo njihovu kompaniju, a istakao je i da ne zna o kome Kusturica govori.

– Govorim o ovoj dvojici repera koji su zapravo postali užasno popularni zahvaljujući prostakluku koji se širi neviđenom brzinom, a on otprilike glasi: “Ona voli “bmw”, ona voli “audi”, ona voli dolare, ona voli eure, ona voli separee” – nastavio je Kusturica.

– U narodnoj muzici nije bilo tako prostih, zato što je bila Marina Tucaković koja je pjesnik, za razliku od ovih – rekao je Kusta.

 

 

 

 

 

 

 

 

(Telegraf.rs)

 

JELENA OPLELA PO JALI I BUBI: Trenutno vlada bosansko jamajčanski rep regeton autotjun treš.  Mnogi su se iznenadili zbog njenog statusa, jer je i sama svojevremeno najvljivala saradnju sa pomenutim dvojcem. -Na domaćoj muzičkoj sceni trenutno vlada bosansko jamajčanski rep regeton autotjun treš sa mašenjem padeža i akcenta i uz dodatak srpskog folk triler-kurblanja. Ukratko MEGA SRANJE koje će trajati još mjesec dva i kraj- oglasila se Jelena na svom fejsbuk profilu aludirajući na bosanski dvojac Bubu Corellija i Jala Brata.

 

Ali Lukas ne misli tako:  ZBOG NJIH SAM POČEO DA SLUŠAM TU MUZIKU.  Lukas zajedno sa Jala Bratom i Bubom Korelijem priprema koncert u Areni, a Aca je istakao da pripremaju nešto fantastično i da mu se u startu svidela ideja da oni nastupaju zajedno. Ovo je prvi koncert na koji bih ja otišao da vidim kako izgleda. Sjajna dva momka, Jala i Buba koji su ove godine neprikosnoveni. Kroz poznanstvno sa tim ljudima, počeo sam da slušam tu muziku. To je sjajno. Moram da pohvalim i Maju Berović. Može da priča ko šta hoće. I moj sin će verovatno biti na bini sa nama – rekao je Lukas.

Poznat je po svom stilu i brzini rap-a te je pisao i pjevao rap pjesme od mlade dobi. Još kao tinejdžer, Corelli je volio hip-hop i bio član sarajevske podzemne hip-hop grupe G Recordz. Objavio je pjesmu “Oh No” još 2011. koja je i postala viralna. Nedugo zatim je upoznao Jasmina Fazlića, odnosno Jalu Brata. Njih dvoje potom su započeli surađivati i snimili album Sin City u ožujku 2013. Uslijedio je i popularni album Pakt s Đavolom objavljen u prosincu 2014. koji sadržava hitove poput “Bez tebe”, “22” i “Borba”. Surađivao je i sa popularnim srpskim reperom Rastom objavljivši pjesmu “Habibi” krajem 2015. U 2016. godini na YouTube-u objavljuje sve pjesme s albuma Kruna (sa Jala Bratom) koji uključuje hitove “Sporije”, “Restart”, “Dokaz” i “Klinka” i druge  i single “Comfort” te ga lansira u prodaju iste godine. Njegovi hitovi popularni su na cijelom Balkanu, ali je i pokretač ili predmet rasprave nekih bizarnih tema Svoju djevojku Jasminu zaprosio je na proljeće 2016.