LAŽNOM HIRURGU KASAPINU pomagala MAJKA CVEĆARKA

Glumila medicinsku sestru, naplaćivala JEZIVE ZAHVATE u improvizovanoj operacionoj sali u zastakljenoj terasi na Terazijama!

Lažni hirurg Sava Knežević (23) iz Batajnice i njegova majka cvećarka Danijela (49) uhapšeni su jutros zbog nadrilekarstva. Sava je osumnjičen da je osakatio na desetine ljudi

predstavljajući se kao plastični hirurg, a njegova majka za saizvršilaštvo u tom delu.

 

Danijela, koja je inače cvećarka, u ordinaciji je radila kao medicinska sestra. Njeno zaduženje bilo je da pacijente prima u ordinaciju i da intervencije nakon završetka naplati.

Sve je to radila iako je bila upoznata s tim da njen sin nije hirurg, kao i da su sve njegove licence falsifikovane i da ordinacija nema dozvolu za rad.

Knežević je po struci maser, a od medicinskiog obrazovanja ima završenu samo prvu godinu na Stomatološkom fakultetu. On je falsifikovao brojne diplome i sertifikate i predstavljao se kao hirurg.

U samom centru Beograda, na Terazijama, držao je nelegalnu ordinaciju, gde je u periodu od 2. februara 2020. do 8. aprila ove godine, bez licence i dozvole za rad,

u improvizovanoj operacionoj sali na zastakljenoj terasi, izvršio na desetine zahvata.

Nakon intervencija ljudima su se javljale brojne komplikacije, ostajali su im ožiljci, imali su opekotine, rupe na delovima tela iz kojih je vađeno salo koje je potom ubrizgavano u usne i grudi.

Neki ljudi tvrde da im je i život bio ugrožen nakon tretmana kod “doktora Kneževića”. Nakon što bi se požalili da rezultati operaciju nisu onakvi kakve su očekivali, pacijenti su od Kneževića trpeli uvrede.

 

Beograđaninu Nikoli N. (29) jedan je od onih koji su zbog nadrilekarstva Kneževića mogli da izgube glavu. Naime, njemu je iznenada pozlilo posle liposukcije kod lažnog hirurga,

a lekari u beogradskom Urgentnom centru su u utorak uveče uspeli da mu spasu život.

Uz diplome, nadilekar je lažirao i godinu rođenja, pa se predstavljao kao devet godina stariji nego što jeste. Umesto 1998. kao godinu rođenja navodio je 1989.

Osim samih intervencija, držao je i obuke doktorima iz Albanije, koje je podučavao kako se estetski zahvati vrše. 2017. godine, kada je imao svega 19 godina, držao je predavanja i

pokazivao svoje “umeće” doktorima u klinici “La clinique de Paris” u Tirani. Na internet stranici ove klinike objavljen je snimak na kome se Knežević hvali vrhunskim tretmanima koje radi.

Nakon što su prevare otkrivene cela porodica se iselila iz Batajnice, kuća je stavljena na prodaju, a lažni doktor je pre mesec dana nestao bez traga samo da bi danas bio

uhapšen zajedno sa majkom. Zbog lažnih pasoša i ličnih karti zemalja Evropske unije, u slučaju da Sava pokuša bekstvo, bile su obaveštene sve policije u regionu.