Lala se skita a doktor ima važne vesti :D :D

Dolazi ministar sa svojom svitom u obilazak dječijeg vrtića. Gleda malu i radosnu djecu, pa ga to ponuka i kaže pomočniku:-Odradi da se dodijeli donacija u iznosu od 7.000 eura, da se malo poboljšaju uslovi rada vrtića.
Sutradan ministar i njegova svita sada odlaze da posjete zatvor. Obilaze zatvorske prostorije, razgovaraju sa zatvorenicima o uslovima, hrani i smještaju. Kada je završio obilazak kaže pomočniku: -Napišite donaciju od 50.000 eura, da se poboljšaju uslovi i smještaj zatvorenika. Pomočniku nije jasno pa upita: -Izvinite, gospodine ministre, ne razumijem, zašto za dječicu samo 7.000, a za ove kriminalce i razbojnike 50.000? •A šta ti idiote misliš, da ćemo poslije isteka mandata završiti u vrtiću

Perica otišao sa mamom na spiritističku seansu.Perica ne vjeruje u ove gluposti pa skonta kako će Maga zeznuti.
Mag izabere baš Pericuda pokaže svima kako sve to izgleda. Dovede ga na pozornicu pa ga upita: -S kim bi želio da razgovaraš? Perica već smislio kako će ga zeznuti pa mu kaže: -Sa mojim djedicom!! Uskoro mag pada u trans i u dvorani se začuje sablasni glas: -Perice, djeda ti se javlja sa neba. šta želiš pitati djeda??? -Ćao djedice, kaži mi koji ku*ac radiš na nebu kad si maloprije bio kod kuće???