Lako je Hasi kad je Mujo u Njemačkoj :D :D :D

Kriza u Bosni i svi idu nekud van, samo Mujo ne mrda od Fate. 

Nagovaraju njega svi i na kraju odluči on otići u Njemačku, pa kaže Fati: – Odo ja Fato na tavan i bit ću par dana na tavanu, a ti reci svima da sam otiš’o u Njemačku … Popne se on na tavan Kad prvu noć eto ti Hase kod njegove Fate. Gleda on s tavana, Haso kreše Fatu a on ne smije zucnut. Kad kaže u sebi:  Ma je*aću ti mater kad se vratim iz Njemačke!

 

Voze se Mujo i Haso biciklom, ugledaju lijepu livadi i odluće da se odmore i osvježe. Samo što su sjeli vide oni ide policajac prema njima. Kaže Mujo Hasi: -E jarane, sad ću ti dokazati da je policija malo tupava. Prilazi policajac i odmah ispali: -Šta vas dvojica radite na ovoj livadi? Mujo mu kaže: -Ma vala evo čekamo da nam se bicikla porode. Obilazi policajac polako oko bicikla, zagleda, čućne pa opet obialzi pa će: -Ha, mene ste našli, mislite da sam ja glupi policajac. Mujo i Haso u glas: – Ma ne mislimo odakle vam to? -Meni kažete čekate da se porode bicikla, pa nisam ja glup. Kako može muško biciklo da se porodi!!? hajd sad kažite!!!

Došao ugledni arhitekt u razred i pita đake kako bi preuredili svoju učionicu.Diže se Perica-ja bi sve ofarbao u bijelo i po sredini bi opizdio jednu plavu crtu. Sram te bilo Perice, kakao se izražavaš, odmah kod direktota-povika učiteljica. Kad se vratio pita ga učiteljica kako je bilo kod direktora? A fino i njemu sam rekao da bi sve ofarbao u bijelo i po sredini opizdio plavu crtu. -Pa šta na to direktor pita učiteljica. Pa rekao mi je: -E MOJ PERICE PA ZA KOJI KU*AC ĆE TI PLAVA CRTA

Mali Milun navrši 18 godina i od oca dobija na poklon pištolj. Ne sviđa se Milunu poklon pa će ocu: -Ja, ne želim pištolj, ja hoću rolex!! Otac ga gleda čudno i kaže mu: -Šta ti je to jado roleks?? Milun se malo isprsi i kaže: -Čaća to je dobar sat!! Otac već ljut pa će Milunu: -Jado, kakav te sat sada spop’o, da ti čaća objasni što će ti pištolj. Minun ljutito kaže: -Sat i tačka!!! Milune jado, kad se sjutra oženiš i uhvatiš ženu u krevetu sa drugim, hoćeš li potegnuti pištolj ili ćeš gledati na taj tvoj sat da li je vrijeme isteklo!!!?

Stoji Mujo na ogradi mosta i riješio sebi skratiti muke.   Dolazi Haso na most i kaže mu: -Jel’ bolan Mujo šta to radiš? Mujo: -Evo jarane, riješio sam da skočim s mosta da se ubijem. Haso: -A zašto bolan Mujo da se ubiješ? Mujo: -Ostavila me Fata, kaže da nemam muda. Haso će opet: -Ma pusti Fatu, možda se šalila. Mujo će: jarane, hajd ti kud si kreno, ja sam odlučio… Vidi Haso da ga ne može odgovoriti i nastavi svojim putem. Nakon dva sata vraća se Haso, a Mujo još uvijek na mostu. Drago Hasi ali ipak upita Muju: -Jel’ jarane, šta bi? što ne skoči? Mujo ga pogleda pa mu kaže: -Moj jarane, treba imati muda.