Kradem od gazda pare iz pazara :D :D

Kradem na poslu iz pazara, provalila sam caku. Bilo mi je krivo prije ali sada nije…

Izrabljuju me i mala mi je plata, dok oni otvaraju nove poslove u drugim centrima i ide mi super. Kradem od njih i nastaviću, ponašaju se prema nama radnicima kao da smo robovi, bez imalo poštovanja…. -Videoteka-

 

Pošlo Mujino društvo u lov.  Rezervirali su dvokrevetne sobe, ali nitko nije htio dijeliti sobu sa Suljom, koji je užasno hrkao.  Odlučili su da nije pošteno da jedan isti svo vrijeme bude s njim pa će se smjenjivati.  Poslije prve noći uz Suljiu, jedan od njih je ustao sav razbarušen i s ogromnim podočnjacima.  Ostali su zabrinuto pitali: Čovječe, što se dogodiilo?  – Suljo je toliko hrkao da sam cijelu noć prosjedio u krevetu i gledao.  Sljedeće noći je drugi bio na redu. Ujutru isto – izgledao je strašno blijed, podbuhao, jedva se držao na nogama.  Pitali su: Kako je bilo? Izgledaš grozno!  – Bilo je nepodnošljivo. Suljo struže kao pilana. Cijele noći sam ga samo gledao. Slično su prošli i ostali.  Onda je na red došao Mujo.  Ujutru se pojavio odmoran i čio, uređen i odlično raspoložen.  – Dobro jutro, družino!  Nisu mogli vjerovati svojim očima. Pitali su: Kako sad to?  – Dakle, spremali smo se za spavanje. Prišao sam Sulji, zagrlio ga, pipnuo mu stražnjicu uz nježan osmijeh i poljubio za laku noć. Poslije je cijele noći Suljo sjedio i gledao mene.

Došao Mujo kući nakon pola godine sa bauštele u Njemačkoj, opalio bi Fatu al ne mogu se nikako oslobodit djece. Dosjeti se on pa kaže Fati: – Kad budemo ručali ti se kao slučajno polij juhom pa idi u kupaonu, a ja ću za tobom. I tako jedu oni a Fata tanjur juhe pa u krilo i otrči u kupaonu, ustane Mujo i ode za njom. Nema njih nazad i ode jedno od djece vidit di su tako dugo.  Poviri kroz ključanicu, dotrči nazad i uplašeno sjedne za stol. Pitaju ga ostali šta je, a on će:  – Ko prolije juhu, je*at će ga Babo !

Nazvala Fata vatrogasce, pa kad se dežurni javio, ona će: – Dobar dan … vid’te, ja sam posad’la cvijeće … Vatrogasac je prekine: – Gospođo, dob’li ste vatrogasce … Fata nastavi: – Jašta, znam da sam dob’la vatrogasce … vid’te, ja posad’la to neko fino cvijeće što m’ je Habiba donijela lukov’ce iz inostranstva … Vatrogasac ljutito prekine: – Pa rek’o sam vam da ste dob’li vatrogasce, a ne cvjećaru! Fata mirno završi: – Ama znam, jarane, al’ vid’ vamo – komšiji gori kuća, pa kad budete gas’li, paz’te mi na cvijeće!