Kontroverzni kafić u kojem konobarice poslužuju u bikiniju

Pink Pantherz Espresso neki su proglasili “uvredljivim” i “odvratnim” već u prvoj sedmici nakon otvaranja

Novootvoreni kafić u kalifornijskom gradu Campbellu u kojem konobarice goste uslužuju odjevene donje rublje ili bikinije razbjesnio je mnoge lokalce, prenosi portal vt.

– Nalazi se tačno između dvije osnovne škole, nedaleko od vrtića. Stvarno odvratno – napisala je jedna žena na lokalnom forumu.

– Ovo nije nešto što želim da moji sinovi gledaju. A tek šta to govori našim kćerkama – složila se druga.

Neki lokalci su utvrdili da je ovakva radna uniforma ponižavajuća za žene. – Koriste žene kao seksualne objekte – rekla je jedna od stanovnica Kembela.

Drugi ipak nemaju problema s ovim kafićem.

– Ako to ne želite vidjeti i ne želite gledati u to, jednostavno nemojte dolaziti – rekao je lokalac Geri Kolučio koji je najavio da će tamo uskoro otići na kafu.

– One su žene. Imamo pravo nositi što god želimo. Sve dok to ne krši zakon. Da je riječ o muškarcima bez majica niko ne bi imao problema s tim – istakla je jedna žena.

Ovo nije prvi put da se vlasnik ove franšize kafića susreo s takvim prigovorima. Slično se dogodilo kad su promijenili nazive koktela u svojim drugim kafićima u imena poput: “Skidač gaćica” i “Predigra”.

– Samo se smijem na to – rekao je Hose Karmona, vlasnik svih pet “Pink Pantherz” kafića.

– Sve cure koje rade kod nas znaju u što se upuštaju. Ako radite u uredu i tamo postoji “dres kod”. Da, ja poslužujem pića u bikiniju, ali ne pokazujem ništa više nego što bi neki dječak vidi na bazenu ili na plaži – rekla je menadžerka kafića Sara Perin.

“Nalazi se točno između dviju osnovnih škola, nedaleko od vrtića… Stvarno odvratno”, napisala je jedna žena na lokalnom forumu.

(Avaz)