Konta Mujo:”Kad može on, mogu i ja” :D :D

Jednom davno živeo je vrlo siromašan, ali vrlo hrabar čovek po imenu Ali. Radio je za Amara, bogatog starog trgovca. Jedne zimske večeri Amar je rekao:  “Na vrhu planine ovakvu noć niko ne može provesti bez pokrivača ili hrane. Ali, tebi je potreban novac, a ako ti to pođe za rukom, dobićeš veliku nagradu. U suprotnom ćeš trideset dana raditi bez ikakve naknade.” Ali je odgovorio: “Sutra ću to pokušati da to ostvarim.” No, kad je izašao iz prodavnice, opazio je da duva ledeni vetar, pa se uplašio i odlučio da svog najboljeg prijatelja Avdija upita je li suludo prihvatiti takvu opkladu. Avdi je nekoliko trenutaka razmišljao, a tada je odgovorio:  “Pomoći ću ti.

Kad sutra stigneš na vrh planine, pogledaj pred sebe. Ja ću biti na vrhu susedne planine, gde ću celu noć provesti uz vatru koju ću zapaliti za tebe. Ti gledaj u nju i misli na naše prijateljstvo – to će te grejati. Uspećeš, a nakon toga ću tražiti nešto zauzvrat.” Ali je izdržao iskušenje, dobio novac i otišao k prijatelju: “Rekao si mi da želiš naknadu.”Avdi ga je uhvatio za ramena:  “Da, ali ne novac. Obećaj mi da ćeš, ako u mom životu ikada zapuše hladan vetar, za mene zapaliti vatru prijateljstva.”

  Filmska glumica Marlen Ditrih prisustvovala je jednom predavanju o inteligenciji muškaraca i žena. Posle predavanja predavač se obratio “najlepšoj baki na svetu” i upitao je ima li šta dodati na temu. Marlen mu je odgovorila: – Možda je istina da su muškarci inteligentniji od žena, ali ja još nisam videla ženu koja bi trčala za glupim muškarcem i samo se divila njegovim lepim nogama.-