Komšija pomagaj imam vrtoglavicu!! :(

Vlasnik jedne prodavnice držao je iznad vrata natpis na kome je pisalo “Psići na prodaju”. Natpisi na neki način privlače i djecu, pa je sasvim prirodno što je jedan mali dječak stao ispred tog znaka i vlasnika zapitao: “Za koliko novca namjeravate da prodate te kučiće?” Vlasnik radnje je odgovorio: “Za nekih trideset do pedeset dolara.” Dječak se uhvatio za džep i izvadio sitno. “Imam dva dolara i trideset sedam centi.” – rekao je. “ Da li biste mi dozvolili da uđem da ih vidim?” Vlasnik radnje se nasmijao, a zatim zviznuo, pa je iz kućice za pse izašla kuja i otrčala do drugog kraja radnje. Za njom je trčalo pet nježnih, sitnih loptica od krzna. Jedan psić je poprilično zaostao za njima. Dječak je odmah uočio da psić koji zaostaje šepa, pa je pitao: “Šta nije u redu sa ovim malim psom?” Vlasnik je objasnio da je veterinar pregledao tog kučića i da je utvrdio da ima iščašen kuk. Uvijek će šepati. Uvijek će biti takav. Dječak se uzbudio. “Želim da kupim baš tog psića.” Vlasnik radnje mu je rekao: “Ne, ti ne želiš da kupiš baš tog psića. Ako ga stvarno želiš, pokloniću ti ga.” Dječak se veoma uznemirio.

Pogledao je vlasnika radnje pravo u oči, i preteći prstom rekao: “Ne želim da mi ga poklonite. Taj mali pas vrijedi isto toliko koliko i ostali psići, sada ću vam dati dva dolara i trideset sedam centi, a pedeset centi plaćaću vam mjesečno sve dok ga ne isplatim.” Vlasnik radnje ga je ubjeđivao: “Ti ustvari, ne želiš da kupiš tog psića. On nikada neće moći da trči, skače i igra se sa tobom kao ostali psi.” Tada je mali dječak sjeo, povrnuo nogavicu pantalona da bi pokazao svoju uvrnutu lijevu nogu u velikoj metalnoj protezi. Pogledao je vlasnika radnje i nježno odgovorio: “Vidite. Ni ja ne mogu dobro da trčim, a tom psiću potreban je neko ko će ga razumijeti!”

Amerikanac, Francuz, Turčin i Bosanac i razgovaraju o ponosu. I tako, … krene Amerikanac:-Ja sam ponosan na CIA, sve zna, čak i prijee nego što se nešto dogodi! Francuz: -Ja sam ponosan na Francuskinje, tako su dražesne, ljupke i ne daju se lako! Turčin: -Ja sam ponosan na naše tepihe. Skupi su, dobri i malo ko ih može kupiti! Bosanac: • Ja sam ponosan na sebe! Svi ga začuđeno pogledaju i pitaju: -A zašto?-Juče sam spavao Francuskinjom na Turskom tepihu a CIA nema pojma o tome.