Koliko stvarno traje seks kod muškaraca??!

Istraživanja su pokazala da je prosječno trajanje seksa oko 5 i po minuta. Međutim, ne vrti se sve oko brojeva… Ukupno trajanje seksa najčešće je oko 40 minuta, uzeći u obzir to da predigra traje 30 minuta. Zapravo, kad muškarac uđe u vaginu treba mu oko 7 minuta da postigne vrhunac, rekao je stručnjak za seksualno zdravlje Paul Turek. Neke studije kažu da je prosjek pet i po minuta. Međutim, ne vrti se sve oko brojeva – pa ako vas zanima kako produžiti trajanje seksa….

O čemu ovisi?

I dok se većina muškaraca brine (ili hvali) oko veličini penisa, postavlja se i pitanje o trajanju seksa, kao i o izvedbi. – Trajanje ovisi o mnogim stvarima: seksualnom uzbuđenju, raspoloženju, stresu, zdravlju, situaciji, umoru – o svemu što utiče na naše svakodnevne živote – kaže Turek. Postoji i niz drugih stvari koje erekciju mogu dovesti u pitanje:

– Strah da nećete biti dobri u krevetu i zadovoljiti partnericu
– Zabrinutost zbog izgleda, težine
– Problemi u vezi
– Zabrinutost da ćete prerano biti gotovi (ili da će vam trebati ‘100 godina’ da postignete orgazam)
– Problemi s erekcijom često se promatraju kao disfunkcija, kada u stvarnosti oni obično reagiraju na okolišni ili emocionalni stres – kaže Turk.

Produžite trajanje

Želite li ipak produljiti svoju ljubavnu seansu, poradite na razrađivanju ‘nepenetracijskih’ metoda, odnosno predigre koja uključuje nježnosti, maženje i ručnu stimulaciju. Možete poraditi i na tome da češće mijenjate položaj i ritam vođenja ljubavi te da naizmjence ubrzavate i usporavate kad osjetite da ste blizu vrhunca kako biste odgodili orgazam.Istraživanje časopisa ‘Journal of Sex Research’ otkrilo je da žene žele predigru koja će trajati 11 do 13 minuta. U svakom slučaju, ako vam se čini da vaša brzina smeta vašoj partnerici, pokušajte kroz dužu predigru prvo njoj pružiti zadovoljstvo.

Za ostvarivanje bolje erekcije može pomoći tjelovježba koja će osigurati dobru cirkulaciju u cijelom tijelu. Poboljšanjem krvotoka izravno poboljšavate povećan dotok krvi u penis. Također, u svoj jelovnik svježe voće i povrće te ribu, a povećajte i unos vitamina B12. IZVOR: 24h.ba

 

TRIKOVI DA SEKS TRAJE DUŽE:

1. Daj mu vremena

“Kao što sam već rekla, postoji mogućnost da će se taj problem riješiti s vremenom. Seks s novim partnerom uvijek nas čini nervoznima, postoji more stereotipa o muškarcima, no oni mogu biti jednako nervozni poput nas kad je riječ o seksu. Kad su nervozni i zabrinuti, brže doživljavaju orgazam (dok će neki imati problema s erekcijom ili uopće neće moći svršiti). Ako ste dosad samo nekoliko puta spavali zajedno, budi strpljiva. Prvotna nervoza nestat će nakon nekoliko tjedana, no ako je prošlo mjesec dana i stvari su i dalje iste, možda biste trebali iskušati neke od sljedećih savjeta”.

2. Provjeri svoja očekivanja

“Prosječan seksualni odnos traje između tri i sedam minuta, a tvoj dečko nalazi se unutar tih omjera, dok je tvoj bivši daleko od njih. Ženama prosječno trajanje seksualnog odnosa može biti frustrirajuće jer njima treba oko 20 minuta da postignu orgazam. Ako zanemarimo orgazam, zbog spolnog odnosa osjećamo se dobro pa nije čudo da želimo da dulje traje. Željeti da seks traje 20 ili 30 minuta jest poput toga da želiš doživjeti pet ili deset orgazama tijekom njega – postoje stvari kojima to možeš ostvariti, no to je prilično zahtjevan cilj”.

3. Usporite

“Ako si u novoj vezi s partnerom, ideju o tome da bi seks trebao trajati dulje iznesi mu jako oprezno i obazrivo. To je jedan od najčešćih uzroka tjeskobe kod muškaraca, a vjerojatno je i on sam svjestan da seks ne traje dugo. Razmisli o tome na koji bi ti način voljela da ti on kaže za neke seksualne poteškoće koje imate. Zasad predlažem da nastaviš koristiti savjete koji slijede, no da ne kažeš partneru da želiš da seks traje dulje. Kad budete u ozbiljnoj vezi, lakše je razgovarati otvoreno. Reci mu nešto poput: ‘Volim se seksati s tobom, ne želim da seks ikada završi. Seks na brzaka je zabavan, no misliš li da bismo mogli isprobati nešto dulje drugi put?’. Ako on kaže da ne zna kako da seks traje dulje ili se brine da je stvar u nečemu drugome, predlažem da se obratite seksualnom terapeutu”.

4. Isprobavajte stvari

“Sad prijeđimo na tehnike kojima možete produljiti seks. Većina heteroseksualnih parova nekoliko minuta posveti predigri, a potom prijeđu na sam spolni odnos. Ne volim izraz predigra jer implicira da se to treba dogoditi prije seksa. Seks možete produljiti uzimanjem pauza od samog seksualnog odnosa i vraćanjem ‘predigri’. Evo jednog primjera kako bi to trebalo izgledati: pružite jedno drugom erotske masaže, potom se ručno zadovoljavajte, zatim se možete početi seksati, pa vratiti na ručno zadovoljavanje. Zatim se možete opet seksati, pa se oralno zadovoljavati pa možete masturbirati pred njim dok ne dostignete orgazam, nastaviti se seksati i potom ga oralno zadovoljiti. Miješanje raznih elemenata donosi uzbuđenje u vaš seksualni život jer ne znate što će se sljedeće dogoditi”.

5. Potakni ga da različito penetrira u tebe

“Muškarci se često odlučuju za duboku i brzu penetraciju, zbog čega seks ne traje dugo. Bolje je da kombinira načine penetracije, najprije duboko i brzo, a potom polako i plitko. Ako je on taj koji ima kontrolu, reci mu da sad želiš da neko vrijeme u tebe ulazi polako. Ako mu nije jasno, možeš promijeniti poziciju u onu u kojoj ti imaš kontrolu”.

6. Predloži mu najbolje položaje

“Neki položaji olakšavaju mu da izdrži dulje, uključujući i one u kojima ulazi veoma duboko. To su: Spooning,  Postrance,  Ukriženo,  Izmijenjeni doggy style,  Žena gore,  Lotus,  Stolac”.

7. Igrajte se semafora

“Ono što bi većina muškaraca trebala napraviti kad osjete da se bliži orgazam jest uzeti pauzu i smiriti se. Problem je u tome što im je neugodno to napraviti, a neki to smatraju i znakom neuspjeha. Jedan uzbudljivi način na koji mu možeš reći da uspori jest odrasla verzija igre semafora. Kad jedan partner kaže ‘crveno’, oba moraju stati i ostati potpuno mirni dok ta osoba ne kaže ‘zeleno’. Ako osjetiš da se približava vrhuncu reci mu ‘crveno’. Ova igra uzimanje pauze može pretvoriti u nešto uzbudljivo”.

8. Koristite igračke

“Još jedan odličan način da uzmete pauzu jest korištenje igračaka. Neka tvoj dečko uzme pauzu, a u međuvremenu neka koristi vibrator na tebi. Ako voliš osjećaj penetracije, neka se igra prstima ili vibratorom u obliku falusa”.

9. Isprobajte seks izvana

“Jedan od najboljih savjeta jest da muškarac tijekom pauze vrhom penisa masira partneričin klitoris. Tako umjesto da vam je neugodno tijekom pauze, radite nešto erotično, a ženi se pruža klitoralna stimulacija. To je prava situacija u kojoj svi dobivaju, zar ne?”.