Ko ne sluša on je na Rašida!! :D :D :D

Fata napravila ručak, čeka svog Muju i kćerku da dođu. Stiže joj kćerka prva i ona počela da ruča ali samo mrljavi po tanjiru. Vidi Fata da nešto nije u redu pa je i upita: -Kćeri bona, zašto ne jedeš?, šta te muči??
Kćerka neko vrijeme šuti pa će stidljivo i tiho: -Mama…, ja sam trudna. Fata se ukopa na mjestu pa će kćerki: -Joj, šta da kažem Muji, pa jadno dijete gdje ti je glava bila??? -Paa, na haubi!!

Mujo kasni s posla i nakon uobičajenog vremena stiže. Na vratima da dočeka zabrinuto lice Fate. Čim je ušao Fata ga zagrli i izljubi, pa će: -Joj kako mi je drago što te vidim!!! Muji ništa nije jasno, ne konta Mujo šta se dešava pa će: -Bona Fato, šta ti je?, šta se desilo pa me ljubiš? Fata veća sada smirena pa mu kaže: -Ma šuti, na radiju sam čula da je neki idiot sletio autom u kanal!!!

Mujo i Haso sjede u kafani, ubijaju dosadu i naravno tema su žene. Mujo će tužno Hasi: -E, moj jarane da ti samo znaš kakva je bila moja Fata? Mujo sleže ramenima pa mu kaže: -Kakva je bolan bila? Mujo šuti minut dva pa će: -Ko uragan jarane, ko uragan!! Haso podiže pogled pa će: -U krevetu jel’? Mujo duboko uzdahne pa će: -Ma jok jarane, kad je došla bila je nježna i topla, ali kad smo se rastavili odnijela mi i kuću i auto.

Malog Pericu mama prvi put odvela da gleda operu. Perica radoznao pa tiho pita mamu: -Mama, ko je onaj što maše štapom? Mama mu tiho šapne: -Dirigent Perica će opet: -A zašto prijeti onoj teti? Mama će mu tiho: -Perice sine, ne prijeti joj! -A zašto onda ona vrišti!!

Juče sam samo na minut ušao u pekaru da kupim hljeb, kad ono policajac kači kaznu ispod brisača. Ja mu kažem: -Ej, skloni to! Policajac će: -Ko vam je kriv što ste se pogrešno parkirali! -Ali ušao sam samo na tren u pekaru! -Ne zanima me, gospodine! -Konju jedan! -Za ovo dobijate još jednu kaznu zbog vređanja službene osobe! -Ma jedi go*na! -Evo još jedne! -Ma je**m ja tebi mater! -Gospodine, neću se više raspravljati sa vama! Doviđenja! Mislim da se policajac baš iznervirao, ali mene iskreno nije ni briga, ja sam došao pješke u pekaru…