Kim Jong-Un zabranio je uske traperice i cipele u Sjevernoj Koreji

Službeno: vani su cipele, uske traperice i piercing na usnama. Ili barem, prema Kim Jong-unu jesu.

Modni trendovi navodno se nalaze na cijelom popisu stilova koje je sjevernokorejski čelnik zabranio, pokušavajući zaustaviti utjecaj ‘egzotičnog i dekadentnog’

zapadnog načina života.

Također se više ne pojavljuju na ulicama Pjongjanga poderane traperice, majice sa sloganom i prstenje na nosu, zahvaljujući novoj Kiminoj presudi kojoj je cilj

izvršiti još čvršću kontrolu nad sjevernokorejskim društvom kako bi spriječila da se ‘kapitalistička’ ideologija upori. u zemlji.

Sjevernokorejski vrhovni čelnik Kim Jong Un (PA slike)
Prema južnokorejskoj novinskoj agenciji Yonhap , odluka je objašnjena u nedavnim komentarima objavljenim u sjevernokorejskim novinama Rondong Sinmun , koje su glasnik Kim Jong-una i Korejske radničke stranke.

         List je napisao:

Povijest nas uči ključnoj lekciji da država može postati ranjiva i na kraju se srušiti poput vlažnog zida bez obzira na svoju ekonomsku i obrambenu moć ako se ne pridržavamo vlastitog načina života.

Moramo biti oprezni i prema najmanjim znakovima kapitalističkog načina života i boriti se da ih se riješimo.

Cipal se vraća (PA Slike)

Postojanje 15 šišanja ‘odobrenih od socijalista’ godinama je zabavljana oko Sjeverne Koreje, ali vrhovni čelnik te zemlje u posljednje vrijeme pokušava izvršiti još veću kontrolu nad sjevernokorejskim društvom, pokušavajući zadržati vanjski utjecaj šireći se.

Daily NK izvještava kako je zemlja nedavno svojim građanima rekla da prijavljuju bilo koga za koga se utvrdi da konzumira ‘nesocijalističke pojave’ poput stranih videozapisa i časopisa.

Istina je da se cipli vraćaju kontroverzno , ali ironično je da će se neki ljudi naći u dogovoru sa sjevernokorejskim diktatorom po pitanju uskih traperica,

koje prema generalu Z više nisu traper izbora, a uglavnom ih upozoravaju neukusni milenijalci.