Kćerka mu prešla na islam, a evo šta je on učinio kada je obukla hidžab / Foto

Znam koliko su teške ovakve odluke u današnjem vremenu…Na društvenim mrežama se dijeli objava jedne djevojke koja se vratila islamu i koja je

postavila fotografiju sa svojim ocem.

Njenu poruku vam prenosimo u cijelosti:

“Ja sam sa tatom za vrijeme diplomskog studija. Prošlu nedjelju je bio Očev dan.Najteže za mene je bilo kada sam prešla na islam to što sam osjećala kako sam povrijedila roditelje.

Iako su to prihvatili, znala sam da im to nanosi veliku zabrinutost, pogotovo moja odluka da nosim hidžab što je jasna vizualna deklaracija “Sad sam muslimanka”.

Bila je to borba za sve nas, pa kada je moj otac tražio selfie sa mnom dok sam u hidžabu, a zatim ga podijelio sa ostatkom obitelji, možete zamisliti kako sam se osjećala

– moje srce je moglo eksplodirati.Bila je to najljubaznija, najdirljivija gesta.

Volim te puno tata jer prihvaćaš moju odluku da budem muslimanka i u hidžabu sve više i više, znam koliko je to teško u današnjem danu i vremenu.

Kćerka je muslimanska, ali otac nije muslimani: Ja sam s tatom tijekom magistarske mature. Prošla nedjelja je bio Dan očeva.
Najteža stvar kod prelaska na islam za mene je bila ta što sam se stvarno osjećala kao da povrijeđujem svoje roditelje. Iako su bili tako prihvatljivi,
ali znao sam da im izazivam veliku zabrinutost, posebno mojom odlukom da nosim hidžab, što je tako eksplicitna vizualna deklaracija ′′ Sada sam musliman “.