Kćeri, pa kako se to desilo??! :( :( :(

Dolazi Mujo kući u kasne jutarnje sate, a Fata se naoštrila i čeka ga. Ulazi Mujo vidno pijan a Fata odmah ospe paljbu.-Sram te bilo, zar se sada dolazi kući!!! Pa dokle ovako? Čitav život juriš tuđe žene, a ja kao da i ne
postojim. Dokle više?!!! Mujo onako pijan samo sliježe ramenima, a ona će ponovo -Od drugih žena nemaš vremena za mene, evo diši imamo troje djece, a ni jedno nije tvoje. Daj malo se lupi u glavu i prestani više piti i ganjati tuđe žene.

Odlučio Mujo da postane trgovc. Zaposlio se u nekoj trgovinskoj radnji i poslodavac mu kaže: Mujo, gledaj i uči! Dolazi starica u trgovinu i zatraži sredstvo za pranje zavjesa. Trgovac joj odgovori: Draga gospođo, kad već kupujete nešto za pranje zavjesa, kupite odmah i sredstvo za pranje prozora. Starica mu odgovara: Hvala što ste me podsjetili jer na to uopšte nisam mislila. Starica odlazi iz dućana. Poslodavac kaže Muji da sada on proba. U dućan ulazi mlada zanosna crnka te zatraži od Muje uloške. Mujo joj na to odgovara: Gospođice, pa kad već kupujete uloške, kupite i sredstvo za pranje prozora. Crnka ga u čudu pogleda ne shvatajući njegov prijedlog, a na to joj Mujo kaže: Pa kad već ne možete da se je**te, bar operite prozore!

Nastavnica pita učenike: Djeco, ko zna da mi objasni kako funkcioniše država? Javlja se Perica: Država je kao prekookeanski brod. Kapetan je predsjednik Vlade, a posada su ministri i oni vode taj brod kroz talase i oluje i sve druge probleme… Nastavnica dobacuje: A narod? Perica odgovara: Pa putnici su narod! Nastavnica nastavlja: A šta rade putnici? A Perica će kao iz topa: Pa povraćaju!