Kako se u nekoliko minuta riješiti stresa…

Kako odmiče dan, nivo energije pada nam sve više, pada i koncentracija, te sve teže uspijevamo da “normalno” funkcioniramo.

Ako je pred vama još dosta posla koji trebate obaviti, pad energije vam nikako neće odgovarati. U takvim situacijama dolazi do stresa, kojeg se što prije trebate riješiti kako ne bi loše utjecao na vaše zdravlje, a kako bi ga se riješili u samo par minuta, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta.

Za početak se savjetuje meditacija u trajanju od tri minute. Meditacija će sigurno smanjiti stres, te će produžiti vašu pažnju. Tri minuta meditacije, će vam biti od velike koristi, a sve što trebate napraviti je zažmiriti i fokusirati se na disanje. Ako se ne znate sami opustiti i ne znate kako meditirati, savjetujemo vam da upalite video o meditaciji na YouTubeu – ima ih jako mnogo – i pustite da vas vodi.

Nakon meditacije pojedite neki mali obrok, koji će vas napuniti energijom. Najbolju energiju će vam pružiti jogurt pomiješan s mueslima, a energija će potrajati do kraja dana.

Nešto najzdravije što možete napraviti za svoje zdravlje je smijeh. Zato se smijte što više, kako bi se snizio vaš krvni pritisak, kako bi se opustili mišići i kako bi ojačao vaš imunološki sustav.

Ako se nemate sa kime smijati, pogledajte nešto što vas nasmijava i smijte se barem dvije minute u komadu.

Nakon smijeha slijedi istezanje. Ma što god radili, s vremena na vrijeme se trebate dobro istegnuti. Kako bi sigurno osvježili svoje mišiće, istegnite se nakon svakog posla koji radite, pa tek onda nastavite s obavljanjem zadanih obveza.

Dišite duboko, barem jednu minutu kako bi se vaš puls vratio u normalu. Iskoristite par minuta i razgovarajte s bliskom osobom, kako bi svoje misli odmaknuli od posla i kako bi radili bilo šta, što nema veze s poslom.

Radiosarajevo.ba