KAKO SE REŠITI CELULITA DO LETA? Ovo pod hitno izbacite

Dešava vam se situacija da redovno vežbate, pijete dosta tečnosti, trudite se da jedete zdravo I da je celulit  I dalje tu. Očigledno negde grešite,

a mi smo izdvojili za vas nekoliko namirnica koje morate da izbacite pod hitno.

Sirevi

Mlečni proizvodi sadrže dosta masti, a ne preporučuje ih ako ih držite dijelom ili kada pokušate ukloniti celulitu. Pojedini nutricionisti ljubiteljima mliječnih prerađevina

dozvoljavaju da konzumiraju isključivo mladi sir, a da kačkavalje, masne (stare) sive i kajmak izbjegavaju. Ako želite ukloniti celulitu, pokušajte konzumirati mlijeko sa manjim procentom mliječnih masti.

 

Belo brašno

Đakonije od belog brašna su sasvim sigurno najukusnije, ali nisu baš najsrećniji izbor. Mnogi nutricionisti smatraju da je konzumacija belog brašna vrlo štetna po organizmu,

jer sadrži višak ugljenih hidrata i masnih naslaga, a koji ujedno doprinosi povećanju telesne težine i pojavi celulita.

 

Mesni delikatesi

Mezetluci su omiljeni specijaliteti većini ljudi, a kada im se doda vino ili neko dobro piće, zabavi nema kraja. Najčešće se konzumiraju uz doručak ili večeru,

stručnjaci ukazuju da oni u velikoj mjeri mogu utjecati na pojavu celulita. Stoga se potrudite da dozirate ove delikatese i da spremno dočekate letnju sezonu, bez celulita.

 

Bombone

Iako vam se ove poslastice čine kao muški zalozi, one su pune šećera I konzervansa, a ujedno sam želio za hranom. Možda ste čuli da  bombone  bez šećera

ne goje i da ih možete slobodno konzumirati, varate se. I one sadrže konzervanse i veštačke sastojke i ujedno mogu da utiču na pojavu celulita i sakupljanje vode.

 

Alkohol

Iako zvuči čudno da napitak sadrži veliku kaloriju, ali to je istina. Alkohol  u sebi ima veliki broj kalorija i toksina, a uz to kada se konzumiramo dešava se da se  vitamin C  i  cink  teže

razgrađuju u organizmu, jer ovo piće blokira njihovo djelo protiv masnoće i samim narušava izgled kože. Pored alkohola treba izbjegavati gaziranu i previše slatku piću.

 

Soja sos

Ovaj nadev vam se možda čini zdravo i niskokalorično, ali ovaj sos je vrlo slan i jak i sam tim utiče u velikoj mjeri na pojavu celulita.

Opšte je poznato da tako prikuplja vodu i vezuje za sebe, a to dovodi do povezivanja ove strukture sa masnim naslagama u telu i stvara celulit.

 

Brza hrana

Koliko god vam se čini da jedan hamburger ne može da vas ugoji, to nije istina. Svakodnevna konzumacija brze hrane dovodi do gojaznosti, pojave celulita i  holesterola .

Tako da u borbi protiv celulita na ovu hranu morate zaboraviti, kao i na previše začinjenu, slanu ishranu koja sadrži konzervane i veštačke sastojke.

Kako biste svoje tijelo doveli do željenog stanja trudite se da izbjegnete ove namirnice i da u ishrani uvedete dosta voća i povrća.

Pored toga važno je da pijete i dostatečnosti kako bi se celulit, koji je u tečnom obliku, brzo izbacio iz organizma.

U borbi protiv ove neželjene pojave možete koristiti čaj od peršuna, kukuruzne svile i zelene. Također, ljuta hrana može doprinijeti da se on apsorbuje i izbaci iz tijela.