Kako prepoznati sretan par po govoru tijela??

Ne znamo mnogo o našem govoru tijela, ali drugi oko nas mogu to vidjeti i shvatiti u nekoj stvari.

 Ali jeste li znali da vaš govor tijela govori jako puno o vašoj ličnosti i takođe govori kako postupate i šta mislite o svojim voljenima? Ovdje imamo neke slike koje pokazuju držanje para i šta to znači prema stručnjacima:

Držanje ruke čvrsto prikazuju čvrstu emocionalnu povezanost. Ako su njihova tijela u ravnopravnom položaju, onda je ovaj par zadovoljan.

Žena zajedno s rukom na prsima muškarca jednostavno predlaže svoju posesivnu prirodu prema njemu. Ona želi poručiti da joj osoba pripada, a on je dužan svejedno obratiti pažnju na nju.

Čovjek koji stoji uspravno nakon nje s čvrsto postavljenom rukom na struku osigurava da je dobije na način na koji je ona i želi da stoji uz njega cijelo vrijeme.

Stojeći s povjerenjem i imaju isprepletene ruke pokazuju da imaju dugu istoriju zajedno i oni su stvarno ugodni jedni s drugima. Ruka koja je na vrhu pokazuje dominaciju u tom odnosu.

Muškarac koji drži ženu iz njezine podlaktice pokazuje da je u kontroli i ima potpunu dominaciju u tom odnosu.

Ovo je najčešći položaj u kojem žena sjedi na čovjekovom krilu. To je izravan prikaz parova koji vjeruje među svima ostalima. 

Čovjek koji ima snažan zahvat na ženi. Može predstavljati i mladu vezu.

IZVOR Bright Side

 

Nisu svi te sreće, pa da za trajanja ovog kratkog života doista pronađu ženu koja im je suđena. Većina se, ipak, miri tek s osobom koja im u većini stvari odgovara, a oni koji su imali sreće, pa pronašli ženu koja im je suđena, sigurno će potpisati ovaj popis. Žena koja ti je suđena ponašat će se na određen način, činit će određene stvari koje u potpunost odgovaraju muškarčevu biću. Čuda je osjećaj, ta sudbonosna ljubav, a neki kažu kako  se ona može prepoznati po ovim stvarima:

1. Ova uvijek i bezrezervno podržava svaku njegovu odluku, bez obzira radi li se o promjeni posla ili odluci da se posveti treningu. Ta mu je žena pomagačica.

2. Između ovo dvoje, povezanih sudbinom, ne postoje laži, samo istina, pa čak i onda kada istina boli i može izazvati probleme.

3. Obostrano su spremni poslušati što im partner govori, osjetiti što ga tišti i nastoje u takvim situacijama pomoći.

4. Kada si s njom, sviđaš se sam sebi jer ta žena u tebi budi ono najbolje.

5. Svađe traju kratko i brzo postanu normalan razgovor.

6. Uživate u vođenju ljubavi, jedno drugome pokazujete što želite, volite, tražite. Nema tajni, o svemu se otvoreno razgovara, pregovara i dogovara, u dobrom raspoloženju, ispod plahti.

7. Mislite potpuno isto o pitanjima vjernosti, braka i obitelji.

8. Kada ste zajedno, osjećate se ugodno, čak i kad samo šutite.

 

Psiholozi su saglasni da ako želite da budete srećan par ove stvari ne trebate raditi u vezi:

Ne uzimaju partnera “zdravo za gotovo” – Parovi koji su zadovoljni odnosom ulaze u vezu bez rezerve ne kalkulišući šta sve mogu da izgube. Naravno, time što veruju drugoj strani ostavljaju prostor da ih partner povredi, ali rizikuju, jer je to jedini način da stvore temelje za iskren i dobar odnos. Ni u toku veze ne dozvoljavaju da ih obaveze pregaze, a da partnera počnu da posmatraju kao deo nameštaja. Svojoj srodnoj duši pokazuju ljubav, pažnju i zahvalnost svakog dana.

Ne lažu – Poverenje je krhka stvar, lako se gubi, teško stiče, zato srećni parovi grade odnos na istini. Znaju da tajne mogu uništiti i najjaču ljubav jer ubijaju poverenje, a kad ono nestane, “kuća” se ruši. Osim ovog aspekta, partneri ne lažu ni ko su oni pokušavajući da sebe predstave u što boljem svetlu. Na duže staze, to je neodrživo jer niko ne može doveka da glumi, niti bi se osećao prijatno ako je stalno u nekoj “ulozi”.

Ne fokusiraju se na mane – Čak i najdivnije biće na planeti postaće najgore ako stalno razmišljamo o njegovim manama. Treba se fokusirati na ono što je dobro i shvatiti da svi imamo i vrline i mane. Dobro se hrani dobrim, kao što se loše hrani lošim, a od nas zavisi u kom pravcu ćemo krenuti. Nije teško pretpostaviti kuda će nas odvesti fokusiranje na mane – u nezadovoljstvo, kritikovanje, zvocanje, pa i omalovažavanje, a to su ubice veze. To što se ne fokusiraju na mane ne znači da žive u svetu snova i da ih nisu svesni, samo im drugačije pristupaju, pa umesto da kritikuju, gledaju da ohrabre, inspirišu, motivišu partnera na promenu.

Ne razmišljaju o prošlosti – U ovoj stavki kriju se dva važna aspekta. Prvi je da srećni parovi ne prave ljubomorne scene drugoj strani zbog nečeg što je ona radila pre veze. Druga, možda još važnija je da ne izvlače stvari iz zajedničke prošlosti u svađama. Ako su imali neki problem, rešili su ga i ostavili ga tamo gde mu je mesto – u prošlosti, ne dozvoljavajući da truje sadašnjost i budućnost.

Ne traže nešto zauzvrat – Kalkulisanje se možda isplati u biznisu, ali veza nije poslovni odnos u kom se zna šta treba dati da bi se nešto dobilo zauzvrat. Srećni parovi ne razmišljaju o tome šta su oni dali, ne vode evidenciju kad su partneru doneli doručak u krevet ili ga iznenadili nekom sitnicom, niti se pitaju kad je druga strana poslednji put uradila nešto za njih.

Ne biraju pogrešan tajming – Koliko puta vam se desilo da se izvičete na partnera nezavisno od toga ko je tu i gde se nalazite? Srećni parovi to ne rade, pridržavajući se izreke “za sve postoji vreme i mesto”. Oni znaju da će primedba biti konstruktivna ako sačekaju da dođu kući ili kad se strasti smire ili jednostavno kad partner ima vremena za razgovor. Ako je partner okupiran drugim stvarima, nije u stanju da nam se posveti, što onda rezultira frustracijama i nezadovoljstvom sa naše strane. Zato je važno izabrati pravi trenutak.

Ne očekuju da im partner čita misli – Bliskost podrazumeva da se ljudi dobro poznaju, ali niko, pa ni osoba koja nas najbolje poznaje, ne može u svakom trenutku da zna šta nam je potrebno, o čemu sanjamo, šta želimo. Ključ dobre veze je komunikacija i kada smo dobri u toj oblasti, smanjujemo šansu da ćemo se razočarati, biti povređeni, iznevereni.