Kako odabrati savršenu odjeću za vaš oblik tijela??

Pokušavate na haljini koja je izgledala lijepo u izlogu trgovine, ali osjećam da vam se čini strašno. Zvuči li to poznato? Pa, to ne znači da nešto nije u redu s vašim tijelom. Jednostavno se ne oblačite prema svom obliku tijela. Ali ne brinite – na Bright Sideu imamo neke savjete o tome što ćete nositi kako bi vaš tip tijela izgledao apsolutno najbolje.

Tijelo u obliku jabuka

Nosite odjeću koja skida pažnju od sredine i struka. Haljine i vrhovi vladavine V-vrata, zavjese za haljine i A-line haljine učinit će vam čudesa za vas. Odaberite vrhove koji pokrivaju cijelo područje trbuha i protežu se samo ispod kukova.

-Izbjegavajte dvostruke prsne jakne, prostrane vrhove i prilijepljene siluete. Idite za slojevite vrhove, isprepletene vrhove i tunike.
-Izbjegavajte mršavih traperica i ravnih nogu ako ste težak. Žarulje s prtljažnikom ili džemperima sa stražnjim džepovima pravi su izbor za vas.
-Umjesto nošenja pojasa oko struka, nosite ga odmah ispod poprsje. To će stvoriti krivulje i smanjiti struk.
Tijelo kruške

-Istaknite ramena kako biste uravnotežili oblik vaše figure. Za to možete koristiti šalove, pashmine i šarene ogrlice.
-Izaberite uzorane i ukrašene vrhove i haljine. Neka vam ramena izgledaju šire s dekoltea, kapom i puškastim rukavima.
-Izbjegavajte zbijene hlače, capri hlače, kratke suknje i suknje s olovkom. Umjesto toga izaberite skrojene, skakane hlače i A-line suknje.
-Nosite tamne, čvrste boje za svoju donju polovicu i svjetlije, svijetle boje vrhova.

-Ako nemate prirodne krivulje, možete ih koristiti za izradu odjeće i pribora. Nosite pojas na najužem dijelu struka kako biste ga naglasili. Odaberite pojam carstva i oblačite haljine.
-Nosite vrhove koji završavaju na srednjem dijelu kukova. Poboljšajte ramena i poprsje s ogrlicama ili nabiranim vrhovima i odaberite pribor koji dodajete volumen na gornji dio.
-Odaberite donje rublje koje pruža dobru podršku dojkama i čini vaš struk više definiranim.
-Peplum jakne, vrhovi, haljine i suknje će stvoriti iluziju oblika pješčanog sata.

Oblik s pješčanim satom

-Istaknite svoje krivulje. Za to je bitno odabrati odjeću koja privlači pozornost na struk.

-Izbjegavajte vrećastu odjeću. Zapamtite da je fokusiranje na uski struk najbolji način da istaknete svoje bokove i poprsje.

-Nosite podvuće koje se dobro uklapa. Ako je vaš poprsje velik, svakako koristite pravu vrstu grudnjaka. Izbjegavajte upotrebljavati podstavljene čaše ili nestrukturirane grudnjake koje će vašu cjepanost izgledati droopy.

-Idi za vrhove i haljine s V-vratima, suknje s olovkom i košulje koje naglašavaju vaše grudi.

Bonus

Zapamtite da sve što nosite, bitno je da se odjeća usmjerava na vaše prednosti. Na taj način ćete se osjećati sigurnijim i privlačnijim u očima drugih. -BRIGHT SIDE-