Kako jednostavno postati Premijer i Ministar :D :D

Mujo u vojsci i dobio medalju za hrabrost i sedam dana nagradnog odsustva. Stiže u svoje selo. U selu ga dočekaše kao junaka, a Fata ponosna na svog momka Muju. Kad su ostali sami pita njega Fata: Mujo moj, de mi bolan ispričaj kako si postao junak? Piše da si spasio malu djevojčicu iz nabujale rijeke! Jesam vala spasio sam ponosno će Mujo.
-Pa de bolan, pričaj mi kako je bilo? Ma, imamo ti mi vježbu pored rijeke, kad vidimo rijeka nosi djevojčicu. Poručnik kaže Momi da skoči i spasi dijete ali on odbi naredbu, zatim poručnik isto naredi Ibri, ali i on odbi naredbu. Kaže meni narednik: Mujo skači, a ja mu kažem… i spasim dijete. Ma, heroj si ti moj!!! ponosno će Fata. Ma kakav heroj moja Fato, gurnuo me Ibro, a taman sam htio reći poručniku: Ma hoću ku*ac, skači ti!!

Fata se iznenada teško razboli. Žena u najboljim godinama, a izgleda da joj je došao kraj. Sjedi Mujo pored Fate, Fata uzela Mujinu ruku i pokušava s mukom da mu nešto kaže. Približi se Mujo Fati, a ona će tiho: Mujo moj, ne mogu da odem a da ti ne priznam da sam te ipak varala. Mujo joj pomilova kosu i kaže joj: Znam Fato, ali nema veze bilo pa prošlo, samo se ti odmaraj. A Fata će ponovo tiho: Ali moj Mujo, varala  sam te sa tvojim najboljim prijateljima!!! Fato znam sve, samo se ti polako odmaraj i pusti da otrov uradi svoje.