Kako da prepoznate sretan par na osnovu govora tijela??

Ne znamo mnogo o našem govoru tijela, ali drugi oko nas mogu to vidjeti i shvatiti u nekoj stvari.

 Ali jeste li znali da vaš govor tijela govori jako puno o vašoj ličnosti i takođe govori kako postupate i šta mislite o svojim voljenima? Ovdje imamo neke slike koje pokazuju držanje para i šta to znači prema stručnjacima:

Držanje ruke čvrsto prikazuju čvrstu emocionalnu povezanost. Ako su njihova tijela u ravnopravnom položaju, onda je ovaj par zadovoljan.

Žena zajedno s rukom na prsima muškarca jednostavno predlaže svoju posesivnu prirodu prema njemu. Ona želi poručiti da joj osoba pripada, a on je dužan svejedno obratiti pažnju na nju.

Čovjek koji stoji uspravno nakon nje s čvrsto postavljenom rukom na struku osigurava da je dobije na način na koji je ona i želi da stoji uz njega cijelo vrijeme.

Stojeći s povjerenjem i imaju isprepletene ruke pokazuju da imaju dugu istoriju zajedno i oni su stvarno ugodni jedni s drugima. Ruka koja je na vrhu pokazuje dominaciju u tom odnosu.

Muškarac koji drži ženu iz njezine podlaktice pokazuje da je u kontroli i ima potpunu dominaciju u tom odnosu.

Ovo je najčešći položaj u kojem žena sjedi na čovjekovom krilu. To je izravan prikaz parova koji vjeruje među svima ostalima. 

Čovjek koji ima snažan zahvat na ženi. Može predstavljati i mladu vezu.

IZVOR Bright Side