Kakav homoseksualac?? Ja sam ti Bosanac!!!

Kre*ao Haso Muju, pa ga sad ovaj tuži. Pita sudija Hasu:• Haso, jesi l’ ti homo*eksualac? -Nisam, druže sudija, ja sam Bosanac. • Ma, ne to, pitam te jesi l’ pe*er?
– A to, nisam druže sudija, matere mi. Ja sam testeraš, sečem drva u šumi. • Aman Haso, ne pitam te to, jesi l’ ti jebao Muju u gu**cu? -A gde bi ga ti, druže sudija?- Videoteka-

 

Sjedi Mujo i Momo u bašti kafane i pijuckaju pice. Momo ispije gutljaj pa će Muji: -Šta ti misliš Mujo šta je najgenijalnija stvar na svijetu? Mujo spremno odmah mu kaže: -Termos boca!!
-Kako bolan termos boca, odakle ti sad to?? -Pa vako jarane, odem na more naspem hladno pivo, kupam se i opet nakon 15 minuta ono hladno. Odem na planinu naspem čaj ili kafu vruću, skijam se i poslije 15 minuta ona opet vruća -Pa, šta je tu čudno upita Momo? Kako bolan šta je čudno… pa kako ona zna kad treba biti hladno, a kad vruće???

U Bosni, Međureligijsko vijeće se sastalo i odluče da zasade drvo mira. Hrvat predloži kajsiju, ali protivi se i Srbin i Musliman jer ima ono KAJsija. Srbin predloži da posade breskvu ali ista stvar protivi se i Hrvat i Muslinam jer ima BREskva. Kaže njima Musliman: Hajde da posadimo vinovu lozu, nema ni kaj ni bre. Slože se oni i posade vinovu lozu. Prošlo desetak dana kad će Srbin Hrvatu: -Lijepo nas onaj Musliman zeznu!!! -Što pita Hrvat pa posadili smo vinovu lozu, a vino Muslimani ne piju. -Jest, ali vinova loza je zelena i još se obrezuje.

Mujo i Haso šetaju polako. Sjednu na klupu da se malo odmore pa će Haso Muji: -Jel? Bogati jarane, vjeruješ li ti u drugi život? -Jašta jarane da vjerujem brzo će Mujo. Haso klimnu glavom u znak odobravanja pa će ponovo: -A, šta bi ti volio da budeš u drugom životu? Mujo se ne misli već odmah kaže: pa KONJ!!! Volio bi da budem konj, da služim ljude i tako to.. Haso se češe po glavi pa kaže Muji: -E, moj jarane pa ne možeš u oba života biti konj!!!

Gospođa lijepo građena ulazi u apoteku i traži da kupi otrov. Apotekar joj lijepo objašnjava budući da se radi o otrovu da mora ispuniti posebne formulare i da objasni zašto joj je potreban. Žena mu kratko kaže: -Ja želim da otrujem svog muža!! Apotekar iznenađen odmah joj kaže da mu je žao i da ne smije joj dati otrov. Žena vadi iz torbice fotografiju na kojoj se jasno vidi da njen muž leži sa ženom, a ta žena je apotekarova žena. Gleda apotekar u fotografiju i kaže joj: -Gospođo, nisam znao da imate recept, odmah ću vas uslužiti.