Kad se jarani preko rijeke dovikuju!! :D :D

Dovikuje se Mujo i Haso preko rijeke.Mujo: Ej, bolan Haso imaš li tamo neki čamac?! Haso mu odgovara: Jook!!! Mujo: A ima li neko u blizini čamac?! Haso: Nema bolan što si navalio?! Mujo će ponovo: A jel’ bolan Haso znaš li ti da plivaš??! Haso: Ma kavo plivanje bolan, eto k’o da ti znaš?! Mujo: Ma ne znam ni ja al’ zato te i pitam!! Haso:Pa de bolan Mujo kaži više šta hoćeš!!? Mujo: Ma ništa bolan,samo sam htio da ti kažem da sam ti juće je*o Mersihu, pa da znam da mi ne možeš ništa.

Jedan od najbogatijih ljudi koji su bili na Titaniku, Isidor Štraus, odbio je da uđe u čamac za spasavanje iako su mu čuvali mjesto, iz razloga što je čekao da se prvo spasu žene i djeca. Kada je to vidjela, i njegova supruga je odbila da bude spašena. Rekla je: “Neću biti razdvojena od mog supruga. Ako smo živjeli zajedno, zajedno ćemo i da umremo”. Posljednji put su viđeni kako se grle na palubi.

Kralj Henri VIII je jednom bio uhapšen zato što je lupkao policajca svojom štakom. Kada je policajac saznao da je zapravo uhapsio kralja Engleske, bojao se da će biti pogubljen. Naprotiv, dobio je pohvalu od kralja zbog ispunjavanja svojih dužnosti.

Sjede otac i sin i pita otac svog sina alkoholicara: -Kad bi stavio kantu vode i kantu rakije ispred konja, šta bi konj popio? -Pa vodu, odgovori mu sin Otac: – A sad mi kaži zasto? Sin mu ležerno kaže: – Pa zato što je KONJ !!!

Razgovaraju u kafani Mujo, Haso i Suljo o tome što će napraviti sa svojim ženama za vrijeme godišnjih odmora. Haso se odmah pohvali: – Ja sam svojoj Mersihi uplatio sedam dana u Termama Ilidža! Suljo se nasmije i kaže: – E, ja ću svoju Habibu poslati na deset dana u toplice u Fojnici! Mujo ih gleda, tužno zavrti glavom i kaže: – Eh, ja nemam para, ja ću se morati sam sek*ati s Fatom!