Kad plavuša ispunjava rubrike za posao :D :D

Sretne Haso jarana Muju i vidi ne izgleda mu baš dobro i pozove ga da popiju kaficu i da se malo izjadaju jedan drugom. Mujo, jarane, šta je to s tobom, izgledaš mi nikakav? Mujo odmahne rukom: -Ma, šuti jarane, ne pitaj ništa, živim u smrtnom strahu!! Haso tek sad ništa nije jasno: -Pusti bolan,kakav smrtni strah, šta je bilo? Mujo uzdahne:
-Pa vidiš kakva su vremena došla – ne platiš struju – sijeku, ne platiš telefon – sijeku … I kakve to ima veze s tobom , sve imaš i struju i telefon? Mujo slegne ramenima: – Jeb’ga, jarane, nisam platio alimentaciju ima tri mjeseca…pa me strah

Tata Cigo gleda snahu, ne može oči odvojiti, oblizuje se i razmišlja kako bi se ubacio. Smatrajući da njegov Taib još nije sposoban za ozbiljan -posao. Sine, ako nešto treba samo se tati obrati. Ja sam tu da pomognem. Došlo veče, mladenci krenuli u prvu bračnu noć, a Cigo će opet: Sine ! Tata će biti ispred vrata, pa ako zapne, viči. Ja sam tu da pomognem. Iz sobe se čuje komešanje i iznenadni sinov glas. Tata ! Tata ! Ciga kao munja uleti. Šta sine tata treba da uradi ? Ma, ova moja ne zna da puši, pa da joj pokažeš !!