Kad jaran jaranu saopšti vijesti :D :D

Mujo i Haso poslije posla zasjeli u kafanu i lagano rakijaju, pa nakon pete Haso odluči da je vrijeme da nešto kaže…

Muji: – Mujo, bolan, imam vijesti za tebe… ho’š prvo dobru il’ lošu? Mujo uzdahne: – A daj lošu prvo… Haso složi tužnu facu: – E, jarane, dok s’ ti na poslu, Fata t’ se gu*i okolo sa svakim… Mujo raširi oči: – Pa koja je onda dobra?Haso se nasmije: – Pravo se dobro gu*i!

 

Odluči Mujo da pročita koju knjigu, ko ćuo on da se postaje obrazovan i pametan od čitanja knjiga. Dolazi u biblioteku, učlanjuje se i kaže mu radnica: Izvolite, na ovom stolu imate dosta knjiga pa jednu sebi odaberite. Radnica nije obraćala pažnju više na Muju, Mujo uze knjigu i odlazi. Nakon dva dana Mujo iznerviran dolazi u biblioteku: Mlada damo, vraćam ti ovu knjižurinu, nije nizašta, previše bona likova, a nigdje ni radnje ni zapleta!!! Radnica pogleda knjigu pa mu kaže : A ti si nam znači uzeo telefonski imenik!

 

Otišo Mujo kod doktora na pregled i kad su završili, doktor mu kaže: Mujo, imam lošu vijest, vi ste neplodni. Mujo začuđeno: Pa kako doktore, imam već troje djece?! Vidi doktor izletio i moglo bi biti belaja, pa mu kaže: Mujo ne možete više djece imati, što je bilo bilo je… Kad se Mujo vratio kući, sve je ispričo Fati šta mu je doktor reko. A Fata će njemu: Ma pusti Mujo doktor je blentav šta on zna, majstor si ti bio pravi. Uveče kad su Mujo i Fata legli, Mujo se polako približavao Fati. A Fata će: Šta ti je Mujo đe ćes pa znaš da si sad neplodan? A Mujo će: Ej moja Fato, fabrika je možda zatvorena, al’ mašina još radi.

 

Psihijatar u dvorani drži javno predavanje o svojoj teoriji -Organski nedostaci- pa kaže: Da bi nadoknadili svoje nedostatke, ljudi se često trude da ih kompenzuju upravo suprotnim težnjama. Tako, na primjer, slabići se trude da postanu vrhunske atlete, oni koji mucaju baš bi želeli da postanu dobri govornici, osobe sa slabim vidom teže da postanu umetnici u slikarstvu i dr… Najednom, njegovo zdušno predavanje prekinu nečiji glas iz publike: Izvinite, doktore, a da li to znači da i oni koji su malo ćaknuti silno žele da postanu psihijatri.

 

Kafenišu Mujo i Fata poslije odrađenog seksa. Mujo zapalio cigareteu pa povlači jako dimove očito zadovoljan. Fata otpije gutljaj kafe pa kaže Muji: Mujo bolan, ti si mi ko mobilni. Mujo se smješka i kaže: Što to Fato, jel zato što dobro vibriram? A Fata će:- Ma jok bolan, čim uđeš u tunel izgubiš signal.