Još nikada nije rešen misteriozni nestanak građevinara u Rusiji!!

Grupa radnika iz Srbije koji su izvodili građevinske radove u ekskluzivnom ljetovalištu Zlatni zaliv u gradu Anapi, sjeverno od Sočija u Rusiji, misteriozno je nestala 2013. godine, a vjeruje se da su ubijeni i zabetonirani u temelj hotela „Jaht klub“.

Kako prenosi ruski portal MZK1, srpski radnici koji su gradili akva-park, jahting klub i hotel bili su prisiljeni da besplatno izgrade i zgradu regionalnog suda u tom gradu, a kad su to odbili, bili su uznemiravani i na kraju su nestali, a njihova tijela nikad nisu pronađena.

Ruski mediji tvrde da je istragom utvrđeno da su srpski radnici ubijeni i zabetonirani u temelj jahting kluba, ali je, pošto bi za pribavljanje tih dokaza bilo potrebno srušiti višespratni luksuzni hotel, cijli slučaj obustavljen. Provjeravaju se i indicije da su radnici živi zabetonirani! Odgovornost za smrt srpskih građevinaca ruski mediji pripisuju tajkunu Sergeju Zirinovu, članu ruske mafije i bivšem poslaniku skupštine Krasnodarske oblasti, za koga su nestali Srbi gradili luksuzni kompleks Zlatni zaliv.

U Rusiji radi oko 30.000 srpskih građevinskih radnika, od čega 20.000 u Moskvi. Izvor: Kurir.rs