Jesam li ja prva koja je spavala sa tobom??!

Utrča cigo u ambulantu i kaže: -Pomagajte ujela me zmija !!! Dotrča doktor i kaže: -Gdje te je ujela? -Tamo kod potoka !!! Ama čovjeće na kojem mjestu? -Pa rek’o sam ti kod potoka !! Doktor već ljut pa će: -Ali, za šta te je ujela ??? – Vala nizašta, ja joj nisam ništa radio …

Dolazi plavušica na pijacu, utegnuta, našminkana. Šetka se pijacom pa će jedna baki: -Pošto su bako krastavci? -2,5 km kaže joj baka. – Paradajz? -3 km kaže joj baka -A špinat? -1,5 km opet će biti. Auu bako sve vam je skupo !!! A baka će plavušici: -Nije ćero skupo, već si se ti loše udala.

 

Haso sjedi u bašti kafane kad vidi kako Mujo negdje žuri. -Mujo, jarane, hajd svrati na po jednu !!! -Ma ne mogu žurim u Općinu da se raspitam !!! -Stani bolan, šta se ti imaš tamo raspitivati ​​?? -Ama hoću da ih pitam gdje se prijavljuje, da se upišem u Ginisovu knjigu rekorda? -Ma, kakav ti to imaš rekord za upiasti čudi se Haso? -Ma dobio ti moj unuk za rođendan jedan Lego kocke… Haso: -Pa kakve veze imaju Lego kocke sa knjigom rekorda? A Mujo će: -Ima, ima. Na kutiji lijepo piše: od 2-4 godine, a ja sam uspio za šest mjeseci.

Tri jaranice Mersiha, Habiba i Fata sjede i dogovaraju se kako se riješiti svojih dosadnih muževa. Smislile su plan i samo treba muža namamiti na prozor. Mersiha na petom spratu, žovne Hasu da ko fol pogleda nešto. Haso ko blesav zino i razgleda i Mersiha ga gurne. Pada Haso i čuje se: -Majku ti je ** mi TUP. Habiba isto tako sa trećeg sprata prevari Sulju i opet se samo čuje- Majku ti je ** mi TUP. Fata sa Mujom žive na prvom spratu i zove se ona isto tako Muju da ko fol nešto vidi. Mujo otvori prozor i razgleda i ništa. Fata ga gurne kad čuje se: -E tužno ću da ti je ** m mater….

 

Dolazi Mujo u biro za zapošljavanje da traži posao. -Dobar dan, imal? što je posla da se radi pita Mujo Službenica ga pogleda pa mu kaže: Dobar dan, a šta ste po zanimanju? -Pomoćni bagerista ponosno će Mujo. -A šta vam je to ??? pita službenica -Pa bona, ono što ne može bager, ja lopatom ..

Muž se uveče vraća sa posla i na stolu ga dočeka ženina poruka: Mama je bolesna, otišla sam kod nje! Zatim poruka na frižideru: Hrana je u frižideru, samo je podgrej u mikrotalasnoj! Muž krene u krevet, opet poruka: Sanjaj o meni! Kad se iznese zbog poruke, obuća se i krene da obuku cipelu, na svoju poruku: Kuda, kuda ???