Jednostavni testovi za vrednovanje zdravlja…..

Bright Side vam nudi priliku da napravite nekoliko jednostavnih testova koji će vam pomoći da pratite stanje u kojem se nalazi vaše telo.

Oči

Zatvorite jedno oko i odmaknite se tri do pet koraka nazad od vašeg monitora. Pogledajte krug iznad. Utvrdite da li su neke linije tamnije od drugih. Ako je odgovor da, onda posetiti optičara jer je verovatno da ste razvili astigmatizam.
Fleksibilnost

Sjedite mirno pet minuta u tišini, a zatim postavite četiri prsta na unutrašnjoj strani zgloba. Nađi svoj puls. Izmerite ga za jedan minut, računajući broj udaraca. Za odrasle i decu preko deset, 60-100 otkucaja u minuti smatra se normalno. Više ili manje može ukazati na probleme sa krvnim pritiskom. Međutim, ne pokušavajte sami postaviti dijagnozu – idite i posjetite doktora.

Prsti

Sipajte veoma hladnu vodu u čašu i stavite  prste u njega 30 sekundi. Ako vrhovi prstiju postanu beli ili plavi, onda imate problem sa cirkulacijom krvi. Značajan pad temperature (ili stresa) može uzrokovati kontrakcije krvnih sudova koje snabdevaju krv prstima, prstima, nosu i ušima. Kao rezultat toga, ovi delovi tela nemaju pravu količinu krvi i odjekuju. Treba izbjeći oštre promjene temperature.

Respiratorni sistem

Upalite drvce šibice i stavite ruku pred sebe. Udahnite duboko kroz nos, a zatim iza usta, pokušavajući da to otjerate plamen. Koliko vam je pokušaja da odvojite plamen? Ako je nekoliko, onda postoji mogućnost da imate slabiji respiratorni sistem. Ovo je moglo biti uzrokovano pušenjem, nedostatkom vežbanja ili hroničnom bolešću disajnih puteva.

Zadržavanje tečnosti

Pritiskom na gornji ili donji deo stopala palcem. Ako još uvek imate otisak na stopalu nekoliko sekundi nakon što ste uklonili palac, onda su šanse da vaše telo ima problem sa zadržavanjem tečnosti. Preporučuje se da smanjite količinu soli u vašoj ishrani i izbjegavate konzumiranje prerade prehrambenih proizvoda.

Zatvorite oči, ispružite ruke ispred sebe, proširite prste na stranu i pitajte nekoga da stavlja tanak list papira u svoje ruke. Ako se papiri počinju drhtati zajedno sa prstima, vredi videti endokrinolog.
Ovi testovi na ni na koji način nisu osnova za dijagnozu, jer mogu biti indikacije različitih bolesti. Međutim, ako ste primijetili bilo koji od navedenih simptoma, ne biste ih ignorisali. Pogledajte lekara za detaljan pregled odmah. Izvor Bright Side

Razgovaraju dva filozofa pa će jedan: Nalazite se u pustinji, imate jabuku u ruci i napada vas lav. Kako ćete doći do Rima? Ovaj drugi ga gleda zbunjeno i vrti glavom, a prvi će: Bacite jabuku u zrak, a poznato je da jabuka ne pada daleko od stabla. Popnete se na to stablo i kad vidite da vas lav ne može dokučiti odahnete, i “padne vam kamen sa srca”. Taj kamen pogodi lava u glavu i ubije ga. Kad vidite da je lav mrtav, vi ste sretni i kako se ono kaže- na konju ste i sa tim konjem krećete na put. A svi putevi vode u Rim.

Stari djeda i hodža se posvađali i na kraju dođe do tužbe i suda. Iskusni sudija skonta da je najbolje da se oni pomire, jer sramota za selo da se stari ljudi svađaju sa vjerskim osobama pa im predloži: Siguran sam ja da ovo možete riješiti mirnim putem i zato vam predlažem da pružite jedan drugom ruku pomirenja. Pruži hodža djedu ruku i kaže mu: Želim ti samo ono što ti želiš meni!! A stari djeda će sudiji: Eto vidite, on ponovo počinje…

Napravio medo listu životinja koje će ubiti. Hoće malo da uvede reda u šumi. Na listi su vuk, lisica i zec. Razglasi se to šumom. Dođe vuk kod medveda i kaže mu: Čujem da sam na tvom spisku. Jesi, vuče, ti lija i zec!! Molim te medo pričekaj desetak dana dok se pobrinem za porodicu pa me onda ubij. Nema problema vuče!! Nakon dva tri dana dolazi lija kod mede. Čula sam da sam na tvojoj listi medo. Tako je lijo. Molim te pričekaj 15 dana da završim neke stvari i da se oprostim od porodice. Ma nema problema lijo!! Dolazi zeko kod mede i kaže mu. Čuo sam medo da sam na tvojoj listi. Jesi zeko. A da li bi mogao da me izbrišeš sa liste. A što ne bi moglo. I izbrisa medo zeku sa liste…