JEDITE DNEVNO POLA MANGA, VOĆE SA HILJADU BLAGODATI

Mango se često naziva ”  kraljem voća  ” u nekim dijelovima svijeta. Razlog je možda u tome što mango nisu samo ukusni već sadrže i puno zdravstvenih blagodati.

 

Pronašli smo neke uvjerljive razloge zašto biste trebali napustiti druge slatke grickalice i umjesto njih zamijeniti mangovima.

Imat ćete manje bure.

Što se događa ako svaki dan pojedete pola šalice manga
Nedavno istraživanje pokazalo je  da su ispitanici koji su bili pola šalice manga 4 puta tjedno zabilježili smanjenje duboke bure za 23% nakon 2 mjeseca.
To je također zahvaljujući plodu bogatim beta-karotenom i antioksidansima, što može dovesti do oštećenja stanice i pomoći da koža izgleda mlado.

Smanjen vam je rizik od razvoja određenih vrsta karcinoma.

Što se događa ako svaki dan pojedete pola šalice manga
Mango sadrži polifenole  koji imaju svojstva u borbi protiv raka. Prema studijima, ti polifenoli štite naša tijela od oksidativnog stresa, koji je povezan s nekoliko vrsta karcinoma.
Također je otkriveno da je među nekoliko stanica karcinoma najučinkovitiji u prevenciji raka dojke, koji je najčešći rak u ženi u svijetu.

Vid će vam ostati oštar.

Što se događa ako svaki dan pojedete pola šalice manga
Plod je također bogat luteinom i zeaksantinom. Ne samo da  oni  pomažu zadržati naše oči zdrave, ali i oni pomažu u prevenciji kroničnih bolesti oka.
Sadrži i puno vitamina A, koji može pomoći kod suhoće očiju i noćnog sljepila.

Vaša će se probava poboljšati.

Što se događa ako svaki dan pojedete pola šalice manga
Mango je također bogat dijetalnim vlaknima i spojevima amilaze, koji su dobri za naš probavni sustav. Oni pomažu u razgradnji velikih molekula hrane,
tako da ih tijelo može lako apsorbirati. Kao takav, također nam može pomoći da izbjegnemo kronični zatvor  .

Razina šećera u krvi bit će vam regulirana.

Što se događa ako svaki dan pojedete pola šalice manga
Ovo je zaključak  studije koja je dokazala da jedenje manga smanjuje glukozu u krvi kod pretilih osoba. Da, mango je doista sladak, ali čak i ljudi s  dijabetesom  još uvijek
mogu ga uključiti u svoju prehranu. Mango ima nizak glikemijski indeks u usporedbi s voćem poput lubenice ili banane, tako da osobe s dijabetesom
mogu uživati ​​u njima osiguravajući porcije od oko pola šalice.

Možete izbjeći dane s lošom kosom.

Što se događa ako svaki dan pojedete pola šalice manga
Uz vitamin A, mango je bogat i vitaminom C. Oni pomažu u ponovnom rastu kose, održavaju vlagu vlagom i održavaju strukturu kose.
Vitamin C također pomaže u proizvodnji kolagena koji gradi proteinske kose i sprečava opadanje kose. Sjeme manga koje se dobivaju nakon što ih pojedete koristi
čak i za stvaranje maslaca od mange  koji se koristi u proizvodima za vlaženje kose.

Pomaže u smirivanju jutarnjih mučnina tijekom trudnoće.

Što se događa ako svaki dan pojedete pola šalice manga
Slatkast i blago kiselkast okus manga doprinosi ovom faktoru. Također je krcat vitaminom B6 koji pomaže u ublažavanju mučina.
Osim toga, hranjive tvari u mangu mogu pomoći u razvoju fetusa  . Uključivanje šuga u vašu prehranu također može pomoći u prevladavanju anemije povezane s trudnoćom.

Postoje li druge blagodati jedenja manga koje ste iskusili? Koliko često jedete mango i koliko?

IZVOR Svijetla strana