Jedan malo teži zadatak ali možete vi to!!

Svi volimo testirati naše umove, jer svi mi želimo nekakav dokaz o tome kako smo stvarno pametni.

Osim toga, trening mozga dobar je za vas.  Međutim, dodatna aktivnost mozga ne može izliječiti Alzheimerovu bolest, već samo odgoditi neizbježnu. Međutim, još nekoliko godina zdravog mozga svakako je dobra stvar. Zar ne?

Zagonetka s kojom se namjeravate nositi naziva se “The Nobs Number Tree”. Možda mislite da je to komad kolača, ali ste u krivu!

Savjet – Nemojte koristiti oduzimanje i odgovor nije 15.

Odgovor ako ni ste uspjeli pogledajte na kraju objava.

 

Sretnu se lovac i ribolovac i otpočne priča. Ribolovac kaže: Pođem ja rano ujutro na pecanje, zabacim udicu i izvlačim, izvlačim, jedva izvukoh – šarana od dva metra! -Hajde ne laži – reče lovac Ne lažem, časna reč, šaran dug dva metra. A šta se tebi desilo? Lovac odgovori: Krenem ja u lov na jarebice. Ugledam jednu, upucam je i ona padne. Onda vidim – ide šumar da me kazni. šta ću, kud ću – ubijem šumara. Taman počnem da ga zakopavam, kad eto ti – idu dva policajca. šta ću, kud ću – ubijem i njih. I njih počnem da zakopavam, kad ide đačka ekskurzija – pun autobus. Ribolovac sav unezveren pita: -I? A lovac odgovori: Ako ne skratiš onog šarana, napraviću pokolj.

Muškarac sedi u baru na aerodomu Hitrou i opaža prelepu ženu koja sedi pored njega. Pomisli u sebi: “Vau, mora da je stjuardesa. Za koju li avio-kompaniju radi?” Nadajući se da će moći da je smuva, naginje se ka njoj i izgovara slogan avio-kompanije Delta Airline: – Volim da letim i to se vidi? Žena ga je pogleda belo i on odmah pomisli “Nije Delta”. Sekund kasnije pade mu na pamet drugi slogan, nagne se ka njoj i kaže: – Ima nečeg posebnog u vazduhu? Ona ga ponovo pogleda zbunjeno. Odmah je izbrisao sa svoje liste “Singapore Airlines”, pa pomisli “A možda radi za “Thai Airways…”. – Glatko kao svila? Žena se okrene prema njemu i kaže: – Šta koji kur**c ‘oćeš? – Aaaaaaa, MontenegroAirlines!

 

Dodje Mujo kod Hase u posetu. Sednu oni za stol i Haso kaze Fati: -Fato, aj nam napravi kafu. -Necu! Ti napravi to je tvoj gost! – odgovara Fata Opet ce Haso: -Bako aj nam napravi kafu. -Necu, napravi ti. – odgovara baka I tako u kuci niko ne je*e Hasu ni 2%. Prodje nedalja dana i Mujo opet dodje kod Hase u posetu, a ono sve spremno, kafa ceka, Fata donosi hranu, baka sipa pice… I pita Mujo Hasu: -Haso bolan, kako si uspeo da uradis ovako??? Haso ce: -Ma lako Mujo. Dodjem ja kuci i macak mi sedi na fotelji, a ja mu kazem ,, Macak, bezi sa moje fotelje ili ces dobiti zuti karton!! ””, macak nista. Drugi dan ja dodjem kuci i macak opet lezi na fotelji, a ja mu kazem ,, Macak, sad si bezobrazan, bezi sa moje fotelje ili ces dobiti drugi zuti karton!! ””, ali macak nista. Treci dan ja dodjem kuci i macak lezi na mojoj fotelji, a ja mu kazem ,, Macak, e sad je dosta!! Dajem ti crveni karton ako smesta ne sidjes sa moje fotelje!!!!!!!!”” I macak opet nista… Ja uzmem pusku i ubijem ga!! I Mujo ga prekida: -Pa dobro ali… kakve sad ovo ima veze sa tvojima?? A Haso ce na to: -Pa svi imaju 2 zuta kartona!!!

 

ODGOVOR ZA POSTAVLJENI PROBLEM !?

Ovo je definitivno spojler! Upravo ćete pročitati odgovor!
Odgovor je 12

Tajna je u strelicama. Trebali biste pogledati brojeve u obojanim mjehurićima kao pojedinačne brojeve. A ako ih dodate i dodate taj zbroj na zbroj brojeva u drugom setu, dobićete broj koji je u donjem balonu.

Prvi set je 72 i 99. Mjehurić ispod njih je 27.

7 + 2 + 9 + 9 = 27 Upravo tako dolazite do 12.

Izvor slika: 24viralphotos.com