Jarane, skontao sam tek u apoteci!!!

Dolazi mali cigo iz škole, ugleda oca cigu i pita ga: -Matori, danas nam učiteljica govorila o negativnim brojevima, ja ništa nisam skonto. Tata cigo će njemu ljutito: -Kako bre nisi skonto mater ti cigansku bar je to lako!! -Nisam skonto i zato tebe pitam sada? -Pa bar je to lako, vidi sine vako: -U autobusu je bilo 30 ljudi a na stanici izašla 32 čovjeka. I šta sad? mali će -Znači trebalo bi ući još 2 čovjeka da bi bus bio prazan. Jesi li sad skonto??

Spustio se NLO u blizini jednog sela u centralnoj Bosni. Ispred kuće sjede dva jarana. Prilazi im vanzemaljac:-Zdravo. Ja sam Pluton sa Saturna.-De, Haso, sipaj jednu Plutonu. Ispiše oni. Jarani nastavljaju svoju priču. Opet će vanzemaljac: -Ja sam Pluton sa Saturna .Sad će Haso: -De, sad ti Mujo sipaj još jednu Plutonu. Opet oni ispiše, opet nastave priču, … -Ljudi! Ja sam vanzemaljac! Mujo će Hasi:-Haso, … nemoj više da sipaš Saturnu sa Plutona, vidiš da ga je ufatilo!!!.

Sjede dvije plavušice i naravno tračaju o svemu i svačemu. Jedna od njih lista polako neki časopis kad će ovoj drugoj: -Ev’ vidi šta piše. Druga će nezaineteresovano: -Štaaa? -Piše da je za žene trudnoća u 40-tim godinama bila uvijek rizična. -Aa. ja novosti, pa naravno kad je u 40-tim bio II svjetski rat.