Izvoli drugar na tebe je red :D

Srele se dvije buhe, jedna kašlje, kiše, a druga je upita: -Šta se desilo pa tako izgledaš? Prva će: -Ma šuti, zanoćim ti ja sinoć u brkovima nekog slinavka i vidiš me sada! -Kad si glupa, za spavanje uvijek odaberi neku lijepo namirisanu i okupanu damu i uvučeš se u njene gaćice, i uvijek si zdrava. Dan dva nakon toga ponovo se sretoše, a ova još gora.Pa, šta je sada?!! – pita je druga. Ne pitaj. Zanoćim ti ja sinoć kod jedne fine gospođe, oprane i namirisane. Zaspim ti ja i probudim se tek ujutro, kad ono – ja ponovo u brkovima onog slinavka!

U teškoj saobraćajki Fata zadobila teže opekline lica i naravno Muju pristane da mu sa stražnjice skidaju kožu i da se Fati urade hirurške intervencije. Nakon dva tri dana Fata se malo oporavila i zahvaljuje se Muji: – Dragi, hoću li ti se ikad odužiti za to što si uradio za mene? Mujo će spremno: – Dušo, svaki put kad vidim kako te tvoja majka ljubi u obraz, znam da bih opet učinio isto!

Fata razgovara sa Mujom o sinu Muj’ci. -Mujo, Muj’ca je dobar u školi, evo završi mašalla Osnovnu, pa se upisa u Gimnaziju. Mujo će: -Jes’ vala, pametan je nema šta!! -Ma Mujo moj, moramo malo povesti brigu o njemu, ja eto velim da mu trebamo odmah kupiti enciklopediju. Mujo se odmah naljuti: -Ma ne dolazi u obzir!!! Fata navalila pa će ponovo: -De, bolan Mujo, trebaće mu enciklopedija, kupi mu. Mujo već dobro ljut pa joj odbrusi: -Ma ne dolazi u obzir, neka ide pješke i ja sam išao pješke…

Sjedi Mujo, zabacio udicu i strpljivo čeka. Zapalio cigaretu, stavio ciglu na glavu i čeka da trza. Nailazi otmjena dama, gleda Muju, pa nije mogla odoliti a da ga ne upita: -Čovjeće šta će vam ta cigla na glavi? Mujo je odmjeri, vidi dobra ženska pa će: -Ako mi daš, onda ću ti kazati!! Dama se naljuti i izdera se na njega: -Sram da vas bude i ode. Međutim njena znatiželja je mnogo jača pa se vrati. -Hajde, molim vas kažite mi? -Ama, ženo rek’o sam ti svoj uslov!! Ljutito odlazi par koraka, predomisli se i kaže: -Hajde, ali poslije odmah da mi kažete!!! Odradi Mujo posao, a ona će odmah: -Kazuj!!! -Pa vidite gospođo, vi ste danas četvrta riba koja se upecala na ciglu, a na udicu nije ni jedna!!