Izgradio rotirajuću kuću u Srpcu – teško je ženi ugoditi (VIDEO)

Kada se kuća gradi vječita je dilema na koju stranu za ljepši pogled okrenuti prozore? Vojin Kusić iz Srpca riješio je to tako što je napravio kuću koja se rotira.

Uradio je to kako bi udovoljio supruzi.

Ideja o izgradnji rotirajuće kuće tinjala je u njemu iz mladih dana.

“Kada sam pravio obiteljsku kuću, žena je reklama: Želim spavaću sobu biti pored puta da me bude sunčevi zrak”. Dnevni boravak je išao s druge strane.

Onda joj je to dosadilo. ‘Osjećam se zatvorena kao u kavezu. Hoću da vidim ko mi uđe u dvorište, da mi je pored puta ‘, kazala je.

Tada sam pregradio zid. Pravio dnevni boravak s druge strane i pune ruke posla. Onda sam počeo ovo raditi.

Kada su me pitali zašto, rekao sam da mi je dosadilo. Žena čas hoće s ove, čas hoće s jedne strane. Sada se okreće pa neka vidi kako će ”,  rekao je Kusić.

 

Njegova kuća se ne razlikuje od ostalih. A Kusić za kojeg kažu da je druželjubiv, se našalio.

“Kada vidite da idu neželjeni gosti, stepenice se okreću na drugu stranu” , rekao je kroz osmijeh.

Naveo je i kako je imao smiješnu situaciju kada je organizirao feštu povodom završetka gradnje. Gosti su ušli na jednu stranu, a izašli na drugu i nisu znali kuda da idu.

Zanimljivo je da je Vojin kuću većinom izgradio i isprojektovao sam. Za sebe kaže da je samouk čovjek s osam razreda. Sve želje je ispunio, kaže, a ostala mu je samo jedna:  “Poštovao sam najstariji, želio bih na onaj svijet da odem prvi” .

 N1 televizija