Izgleda i ovaj put ništa od izlaska :D :D :D

Mujo i Haso u kafani pijuckaju piće i gledaju kako momci oblijeću oko Fate koja se skockala i sjedi za šankom. Ustaje Fata, pozdravi društvo i izađe iz kafane. Mujo upita Hasu: Jel’ bolan Haso što svi trče za Fatom pa nije ona baš neka bomba? Haso ga pogleda ispod oka i kaže mu: Ma pusti bolan, to ti je zbog njene govorne mane. Muji ništa nije jasno pa ponovo upita: Kakve bolan sad govorne mane? Haso samo slegne ramenima i kaže Muji: Ma hudnica ne zna reći –NE-

Dođe Haso kod Muje da popiju kaficu. Pozvoni niko ne otvara, pozvoni opet niko… Vidi Haso da su kod kuće pa odluči sam da uđe u kuću. Ulazi i vidi Mujo izvadio „onu stvar“ i grije je na peći. -Šta to bolan radiš Mujo? -Jarane, treniram fiziku. -Pa šta ti je to?? -Kažu da kada zagriješ neko tijelo – ono se širi, a kada hladiš – ono se skuplja, pa eto i ja eksperimentišem da vidim da li je to istina. -Dobro bolan, a gdje ti je Fata? -Pa u frižideru, … i ona trenira!!!

Zaustavlja policajac pijanog čovjeka i legitimiše ga. Pijanac kaže da nema dokumente ali da će mu kazati gdje stanuje i da provjeri. Policajac ga pita: Gde živiš?? – U kući. Policajac: A gdje je tvoja kuća??– Pored komšijine. Policajac već malo ljutito pita: A gde je komšijina kuća??? – Ako ti kažem nećeš da vjeruješ. Policajac već ljut i upita ga: Daj samo mi reci.– Pored moje!!!

Hoda Isus po vodi, za njim i apostoli. Gleda ih neki ribar sa strane, pa proba i on i naravno – potone. Pita Isusa: – Dobro, zašto ja ne mogu hodati po vodi kao vi?- O, to je zato što te grijesi pritišću. Izmoli deset očenaša pa probaj opet…Izmoli ovaj, zakorači i opet potone. – Što  nevalja? Još nisi okajao sve grijehe. Izmoli još deset očenaša… Izmoli ovaj opet, zakorači i opet potone.- Zašto sam opet potonuo? Imaš još neokajanih grijeha, izmoli još… Uto ga prekine jedan od apostola: Daj, nemoj zajebavati čovjeka i lijepo mu reci gdje je kamenje!