Izbjegavajte ove navike prije spavanja ako želite imati miran san!

Bez alkohola prije noći : Neki pojedinci koji mogu biti zaprepašteni kad otkriju da je stvarno stvarno pogoršava vaš odmor te je jedan od normalnih sklonosti vremena spavanja. Unutoč činjenice da može utjecati na vas da djeluje brže, Goldenberg pojašnjava da u stvarnosti uzrokuje više poremećaja usred običnog odmora u drugim 50% noći. Uključuje i činjenicu da smanjuje i odgađa brz razvoj očiju tijekom noći.

Zaboravite pušenje prije sna : Ova sklonost prolazi pored pristojne noći. Zaustavljanje pušenja je jedna od najtežih stvari u svakodnevnom životu. Goldenberg kaže da pojedinci koji su prošli prije nego su osjetili stimulaciju učinka podizanja nikotina usred noći, susreću se s problemom i mogu biti povezani s mentalnim uznemirujućim utjecajima.

Održavajte stratešku udaljenost od velikih obroka prije noći: Goldenberg pojašnjava da bi se pojedinci trebali stvarno suzdržati od konzumiranja ogromnih večera unutar tri sata prije odlaska u krevet.

Krevet: Dobar san može kvariti i neudoban ležaj. Novi, dobar madrac može biti investicija i od nekoliko tisuća kuna, ali solidno rješenje može se naći i za manje novaca. Važan je i jastuk, koji bi trebao podržavati glavu i vrat u liniji s kralježnicom Vježbanje Fizička aktivnost svakako je dobra, međutim neposredno prije spavanja može imati kontraefekt. Intenzivne vježbe mogu itekako razbuditi, pa jednevnu rutinu vježbanja bolje pomaknuti koji sat ranije. Alergije Ako se san učestalo prekida i redovito se budite usred noći, to može biti simptom alergije. Stoga, ako ste općenito skloni alergijskim reakcijama, potražite pomoć liječnika.

Banana:  S kvalitetom sna itekako ima veze i ono što konzumirate prije odlaska u krevet. treba izbjegavati kavu ili čaj s taninom koji razbuđuju, a za večeru je dobro pojesti bananu. Puna je triptofana, aminokiseline potrebne za proizvodnju serotonina, neurotransmitera koji ima umirujući efekt.

Rutina: U mnogim se slučajevima rutina pokazuje vrlo učinkovitom kao pomoć pri lakšem uspavljivanju i mirnijoj noći. Stoga osobe koje pate od nesanice trebali bi na spavanje odlaziti svake večeri u isto vrijeme.

TV uređaji: Televizoru nije mjesto u spavaćoj sobi, tvrde mnogi stručnjaci. Ta prostorija jednostavno mora biti rezervirana za odmor i san, a psiholozi su ustanovili da dobrom snu pomaže i kad se spavaća soba održava čistom i urednom.

Računi: Prije odlaska na spavanje izbjegavajte mentalne aktivnosti koje zahtijevaju punu koncentraciju. Čak i obično plaćanje kućnih računa, primjerice, može razguditi do mjere mjere nakon toga što je teško iskoristiti sredstva.