Ipak izgleda godine nisu bitne :D :D

Razgovaraju dvije babe o se**. Pa prva upita: -Je l bona, kako onaj tvoj…more l’ ista?

-Nista, moja ti, nista…kako kod tebe? -Aaa moj po cijelu noc more…ja ga nakrkam sa medom i orasima…i on prangija po c’jelu noc… Nego… probaj i ti bona… neces se pokajat’! Ova ode na pijacu, nakupuje meda i oraha, dodje kuci i pred djeda: -De stari…uzmi malo meda…uzmi malo oraha… I tako svakih po sata: -Deder stari samo ti udri….tebi sam i kupila… -Ma ne mogu vise…stvarno ne mogu… -Samo jedi….i ne laprdaj… -Ma ne mogu vise…bona sta ti je…
-Jedi…cujes sta ti kazem…Jedi!!! Najeo se djed ko nikad….legli oni navecer u krevet…i oko ponoci javi se djed:
-Babaaa… Ona budna…a cuti…pravi se da spava…a on opet: -Babaaa o babaaa… Ona cuti…a on: -Baba…baba….
A ona se ko fol probudi.. okrenu se i rece: -Sta je…junacino moja?! -Baba…ja se usr’o!!!

 

Otišli Mujo i Haso na safari u Afriku, i nakon par dana našli mjesto za kampiranje i smjestili se. Jedno popodne ugledaju lava kako ide prema njihovom šatoru. Haso počne grabiti stvari da počne bježati, a Mujo sjedne i obuva tenisice. Haso ga pogleda i upita: – Bolan, Mujo, jel’ ti to misliš da ćeš bit’ brži od lava u tenama? Mujo se nasmije i odgovori: – Jok, Haso, al ću bit’ brži od tebe!

Muj’ca zaustavlja taxi, ulazi u taxi i jede čokoladu i taksista mu kaže: Momak, to će ti uništiti zub Muj’ca ga pogleda lijeno pa mu kaže: -Moj djeda je živio 103 godine. Taksista: -Možda zato što je jeo čokoladu? -Ne, nego zato što je gledao svoja posla !

Plavuša dolazi u tržnicu da kupi malo voća i povrća. Šeta tržnicom i ugleda staru baku kako prodaje povrće, pa ono ko veli žao je bake pa će od nje kupiti robu. Bako, pošto su krastavci? 1 km – kaže baka. -A paradajz bako? -2 km. -A špinat? -3,50 km -Jao, bako, sve ti je mnogo skupo kaže joj plavuša. -Nije kćeri, nije … no si se ti loše udala – kaže baka.

Žali se Mujo Hasi kako je ostao bez svoje djevojke Fate… Haso: -I tako ti jarane kažeš da si ostao bez Fate, pa kako bolan? šta se desilo? A Mujo snuždeno sleže ramenima i kaže: -Ma šuti, bili smo zajedno pod tušem i ona mi kaže: -Hajde Mujo da radimOstavila me devojka. – Šta se desilo? – Pa bili smo zajedno pod tušem i ona mi kaže “Hajde da radimo loše stvari, mm? – A ti? – Šta ja, sipao sam joj šampon u oči…o loše stvari, mmm? Haso: -I šta ti? – Šta ja, sipao sam joj šampon u oči…

Nikada ne shvataj nečiju ljubav olako i ne igraj se s ljudskim osjećajima…Ne koristi dobrotu onoga ko te voli, već mu uzvrati još više…ali neka bude iskreno. Onoga koga ne želiš u svome životu, skupi hrabrosti i reci…boljet će, ali bolje da boli nego da te savjest jednom zapeče i vrati ti duplo više…Ako možeš voli…ako ne, nemoj ni počinjati nešto za što znaš da će povrijediti onoga drugog…Život je prekratak da ranjavaš sebe i druge…treba nastojati biti sretan koliko je moguće.