Ipak Ermin zna dobro gramatiku!! :D :D

Mujo sa Fatom došao malo u grad. Hodali, razgledali izloge. Kad su se umorili, odluče da se do stanice vrate tramvajem. Ulaze u tramvaj, velika gužva kad će jedna gospođa svojom štiklicom nagaziti Muju. -Jaoo dreknu Mujo. -Joj izvinite gospodine nalickana će gospođa. Mujo dođe malo sebi od bola pa joj kaže: -Ma nema veze, ja sam seljak čovjek i naučio sam da me stoka gazi.

Došao cigo kod ljekara, ima preko sto kilograma pa se poče žaliti ljekaru: -Kume doktore, pomagaj!! Doktor pa pogleda pa mu kaže: -Pa u čemu je tvoj problem? -Jao, kume doktore, ne mogu da se seksam sa moju ciganku, ja ovoliki a i ona mašalla, pomagaj šta da radim? Doktor ustaje zamišljeno gleda kroz prozor pa zovne cigu. -Vidiš cigo dole na ulici one džukele kako vode ljubav. -Vidim kume doktore, vidim!! -E, pa i ti tako sa tvojom cigankom probaj. Poslije desetak dana, donosi cigo poklon doktoru. Pita ga doktor kako ide sada -Ma super, na početku nas bilo malo stid od narod ali sad smo se navikli…

 

Otišao Muju u Njemačku i poslije godinu dana piše ocu pismo. -Dragi babo, ja sam se dobro snašao. Evo otvorio sam i javnu kuću i zaposlio sam deset djevojaka da rade. Dobro mi ide, i poslaću vam ubrzo malo i eura. Poslije desetak dana stiže Muji odgovor od babe u kojem piše: -Dragi sine, drago mi je da si se snašao ali nek’ te je sramota, vamo ti mati i sestra ne rade a ti zaposlio deset žena. Sram te bilo!!!

Mujo kod rodbine u Holadiji. Dosadilo mu u stanu, pa odluči malo prošetati gradom. Šetka se gradom, prolazi pored izloga a u izlogu stoji lijepa prostitutka. Gleda Mujo, odmakne se malo, pa opet približi i tako dva tri puta i upita je: -Koliko? Ona mu mimikom i prstima objasni da je 50 eura. Opet Mujo se odmakne, pa primakne i tako dva tri puta pa će ponovo: -A, jel duplo staklo kad je tako skupo ?

 

Dojadili Fati svakavi momci, razočara se totalno i šta će Fata da oglas u novine u kojem je napisala: -Tražim muškarca da ne lunja okolo, da me ne tuče, i da voli raditi “one” stvari. Poslije dva dana neko Fati zvoni, otvara Fata kad vidi muškarac bez nogu i ruku pred kućom. -Ko si ti i šta tražiš? upita Fata -Ja se javljam na oglas kaže on. -Pa šta češ mi ti?? -Pa ne lunjam po kafanama jer nemam noge, ne mogu te tuči jer nemam ruke. -A, bolan “one” stvari, Fata će -A, šta misliš čime sam pozvonio!!!