Interesantna objava, i Muhamed bi nešto da upita :D :D

Sjede, Mujo i Haso u kafani i nakon nekog vremena počnu razgovarati o svojim ženama, a Haso upita Muju:
■ Mujo, bolan, a šta radi tvoja Fata? Mujo se počeše po glavi: ■ Slušaj, ona ti je … što je ono rekao … aaa, da, ona je starleta. Haso zapanjeno upita: ■ Starleta.? Mujo, jarane, jel ‘ti znaš šta znači?
Mujo slegne ramenima: ■ Da ti pravo kažem, jarane, ne znam … al ‘znam da joj tvoja Mersiha uvijek pomaže kad ima puno posla!

– Tata, tata što nosi mama ispod bluze? – Da ti sine dva balona i kad mama umre letece s ‘njima u nebo. Jednoga dana dođe otac ranije kući, a sin sav uplakan trči k njemu i viče: – Tata, tata, mama umire! – Kako to misliš sine? – upita otac. – Pa poštar duva u mamin balone, a ona viče o Bože, Bože, i dolazim.

 

Igrao Mujo Loto pa zove Fatu da pita šta je pogodio… – Fato, jel ima 3? – Ima. – 7? – Ima i 7. – A, jel ima 14? – Ima i 14! – A, ima li 21? – Ima i 21 – Imal 25? – Ima! – 32? – Ima! – Fato, de reci mi, matere ti, jel ima i 44? Fata ćuti. – Što je bona Fato ?, dere su Mujo – Ma ima i 44, samo izgleda si ga precrtao …

Došla plavuša u salonu automobila sa nazivom da kupi auto. Prodavac joj pokazuje neki popularan model i govori joj: • Ovaj auto na otvorenom putu troši 7, što je 9 litara goriva, od dodatne opreme…… plavuša će biti na: – Oprostite što vas prekidam, ??

 

Zove majka plavuša cerku plavušu da “malo porazgovaraju”: • Cerko, da si lepa, jesi, da si zgodna jesi, ali brate, gotovo da nemaš pameti. Škola slabo, posao slabo, muškarci te vozaju ko kako hoće… – i tu mati kuću u što – bolje da sam drvo rodila, eeeeeeej… -Mama, mama, neko kuca na vrata! • Neka, cerko, sedi da dovršimo razgovor, mama ce otvoriti…

Mujo i Fata se dogovore da odu na ljetovanje, ali Fata zbog obaveze odgađa putovanje u Mujo odlazi i kaže joj da su stigne da će se javiti. Stigao Mujo, plaža prelijepa, sunce lijep smještaj i na poruke Fati e-mail. Kada je sve napisano greškom izostavi slovo i e-mail stiže ženi koja je tek sahranila muža. Žena pročita e-mail i onesvijesti se, prilazi i pročita šta je razlog što se žene onivjestila -Draga, stigao sam. Ovamo je tako lijepo, jeste da je vruće ali naviknućeš se kao i ja. Željno te sutra očekujem Tvoj muž …

 

Mali Perica pravi nestašluke po kući. Mama nervozna i nervira je Perica pa mu kaže: -Peice sine, ti si glup ko tele !!! Perica ne obraća pažnju šta mu je mama rekla i nastavi sa svojim nestašlucima, Mama je već iznenadila ponovno: -Perice, znaš li ti uopće šta je tele? Perica podiže glavu i kaže mami: -Kako nebi znao, tele je dijete od krave !!