Imate puno zadržane vode u svom tijelu, otklonite je!!!

Kada se višak tekućine izgradi unutar tijela javlja se zadržavanje tjelesne vode,

također poznato kao zadržavanja tekućine ili edema. Također pogađa ljude koji su dugo u krevetu ili sjede tokom dugog leta.

To može biti simptom ozbiljnih medicinskih stanja kao što su bolesti bubrega ili zatajenje srca, iako mnogi od uzroka zadržavanja vode nisu opasni po život.

Ali uvijek postoji način da se smanji oteklina kako bi se izbjeglo zadržavanje vode, u slučajevima kada ne postoji temeljno zdravstveno stanje.

Kako biste smanjili zadržavanje vode ovdje ćemo vam pokazati 6 jednostavnih trikova.

Izbjegavajte Natrij- Izbjegavanje korištenja soli najčešći je savjet ljudima koji žele smanjiti svoje zadržavanje vode. A to je zato što se sol sastoji od natrijevog klorida. Natrij pomaže u održavanju ravnoteže tekućine u tijelu i veže vodu u tijelu. Povećani unos natrija dovodi do povećanog zadržavanja tekućine unutar tijela otkrile su mnoge studije.

Povećati unos magnezija- Smanjite zadržavanje vode povećanjem unosa magnezija. 200 mg magnezija na dan smanjuje zadržavanje vode u žena koje se suočavaju s predmenstrualnim simptomima otkrila je jedna studija. Orašasti plodovi, cjelovite žitarice, špinat i grašak su namirnice koje su bogate magnezijem. Možete ga konzumirati i u obliku dodatka.

Povećanje uniosa vitamina B6-  Žene koje su se suočile sa zadržavanjem vode zbog predmenstrualnog sindroma imale su itekako koristi od uzimanja vitamina B6, navodi se u studiji koju je proveo časopis Caring. Otkrili su da je vitamin B6 vrlo koristan u smanjenju njihovih simptoma, učinkovitiji od drugih dodataka koji su se dali tijekom kliničkog ispitivanja. Banane, krompir, tune i svinjetina su namirnice bogate vitaminom B6.

Jedite više hrane bogate kalijom- Kalij je mineral koji je neophodan za pravilno funkcioniranje stanica, tkiva i organa. Za dobrobit zdravlja srca kalij se također pokazao. Na dva načina kalij može pomoći smanjiti zadržavanje vode u tijelu. Povećanjem razina natrija je jedan način, a drugi je povećanjem proizvodnje urina. Marelice, repa, kelj i banane su namirnice bogate kalijem.

Pokušajte konzumirati maslačak- Maslačak često se koristi kao diuretik u tradicionalnoj medicini.Maslačak uzrokuje da ljudi češće puštaju tekućine što može rezultirati smanjenjem zadržavanja vode. Rezultati pokazuju da ekstrakt maslačka može biti djelotvoran diuretik. Pogotovo kada se konzumira u obliku ekstrakta lišća maslačka može pomoći smanjiti zadržavanje vode.

Izbjegavajte rafinirane ugljikohidrate- Povećanjem apsorbacije natrija u bubrezima, visoke razine inzulina mogu uzrokovati da tijelo zadržava više natrija. Unutar tijela to dovodi do više tekućine.Obrađeni šećer i žitarice kao što su stolni šećer i bijelo brašno uključuju primjere rafiniranih ugljikohidrata. Razina inzulina može se povećati konzumiranjem rafiniranih ugljikohidrata.

izvor:narodnamedicina.info