Imamo lijek protiv koronavirusa!!!

Planeta je na nogama nakon ovog obrađivanja.

Lijekovi koji su se koristili HIV-om i malarije mogli zaustaviti koronavirus, objavili su naučnici iz Australije prije tri dana predsjednici američke države Donald Trump izjavio je danas kako je omogućio da se ltaj liječi uskoro uskoro u slobodnoj prodaji

Naime, grupna infektologija sa Univerzteta Queensland iz Brisbanea rekla je da su dva lijeka koja su već postojala pobijedila infekciju Covidom-19.

Klorokvin, lijek protiv malarije, i kombinacija lopinavir / ritonavir, koji su tretirali pacijente zarađene HIV-om, pokazali su da obećavaju rezultate i da ih je koristio, a tvrdi naučnici, koronavirus „nestao“ kod zaračunatih pacijenata.

Lijek protiv HIV-a Lopinavir / ritonavir često se prodaje pod nazivom Kaletra. Zaražene osobe uzimaju dvaput dnevno, a na reduciraju se virusi koji kruže tijelom. Kaletra se nalazi na američkom, europskom i australskom tržištu, AbbVie, tvrtka koja proizvodi proizvode, već je donirala pozamašan broj doza kineskih i američkih vlastima te WHO-u.

Klorokin, lijek protiv malarije, djeluje zapravo kao vakcionacija protiv bolesti koje imaju prenose komarci. Taj lijek ne liječi bolest već zaustavlja razvoj i ako se ima prije, za vrijeme ili nakon što neko posjeti rizična područja.

Profesor David Paterson, jedan od istraživača sa Univerziteta Queensland, nadaće se da će uspjeti potaknuti ljude u većem broju da će se uključiti u svoje istraživanje do kraja mjeseca.

– Radi se o potencijalno efektivnom tretmanu. Pacijenti nakon terapije više nisu imali koronavirus u sebi, rekao je Paterson ili učinio lopinavir / ritonavir tremanu.

– Prvi val pacijenata koji je došao iz Kine, izvrsno je reagirao na taj lijek protiv HIV-a. Ono što smo željeli je veliko kliničko istraživanje diljem Australije tokom cijelog razdoblja smo uspoređivali kako jedan, drugi lijek, a kako djeluje u svemu.

Trump tvrdi, kako javlja CNN, da bi lijevi naziv hidrokriklorokin mogao biti gotovo odmah dostupan za liječenje Covida-19.

„Već neko vrijeme na korisno je tako da ćemo znati da će raditi kako će predvidjeti, ali neće nikoga ubiti. Moramo ukloniti sve nepotrebne prepreke. I to smo učinili. Imamo dobre rezultate “, rekao je Trump.

Američki predsjednik je dodao i da čini da se radi o uobičajenom lijeku koji će uskoro biti dostupan na recept za liječenje onih koji imaju zarađen koronavirus.

“Ovaj lijek sve će se promijeniti”, poručio je Trump.

IZVOR BHDijaspora.net