Ima dana kad jednostavne ništa ne ide!!! :(

Haso i Mujo dva jarana, sjede u parku i gledaju mlade dame kako šetaju i uzdišu. Pita Haso Muju: Jel’ jarane, kako te služi ona stvar?? Mujo pomalo vrti glavom i kaže mu: Ma kao da je student!!! Haso će: Kako bolan kao student??
Jarane, ja mu nađem posao, a on neće da radi eto kako!!!

Velika izložba ptica se održava. Šeta cigo pa da ubije dosadu, ode i ona malo da razgleda ptice. Polako šeta od jedneog do drugog kaveza i ko fol divi se ljepoti ptica. Nakon dužeg vremena stane pred kavez sa papagajem i začuđeno
gleda u papagaja. Šta si zno koji ku*ac u mene kaže mu papagaj Cigo se trzne pa kaže: U je*o mater, a ja mislio ti ‘tica!!!

 

Avionom putuje uglađeni gospodin,a do njega sjedi mali Perica. Jednog momenta da razbije šutnju, kaže uglađeni gospodin Perici: Čuo sam da se vrijeme putovanja skrati ako međusobno se razgovara!!! Perica ga pogleda i kaže mu:
A, o čemu to nas dvojica možemo razgovarati? Pa ne znam ali kako bi bilo da razgovaramo npr. o nuklearnoj enegriji? Gospodine, ideja i tema nisu loše, ali dozvolite prije toga da ja vas nešto upitam? Ma, nema problema samo pitaj, ja sam tu da ti sve kažem ako treba!! Gospodine, konj, krava i ovca jedu jednu te istu hranu danima. Ovca iz sebe izbacuje sitne kuglice, krava pljosnate kolače, a konj izbacuje komade suhe trave. Znate li zašto je to tako??
Uglađeni gospodin se bacio da razmišlja i nakon dva tri minuta kaže: Ne znam kako bi to rastumačio!!! Perica ga pogleda i sad mu kaže: A htjeli ste sa mnom da razgovarate o nuklearnoj energiji!! Kako da razgovaramo kad
niste sposobni za pričamo o običnom gov**tu.

Sjede crnka, brineta i plavuaša i pričaju svaka o svojo trudnoči. Crnka kaže: Ja znam šta ću roditi!!! A kako ti to znaš Bogati?? upita je brineta -Pa kad sam vodila ljubalv bila sam gore pa ću dobiti muško. Brineta će: Znači ja sam bila dolje i dobiću žensko!! Ka plavuša poče da plače. Zabrinule se kolegice, pa je upitaše: A zašto ti sada plačaeš??? Pa znači ja ću dobiti kučiće, eto što plačem.