Igra sjenki govori šta on želi :D :D :D

Prođe Mujo kroz crveno. Zaustavi ga milicioner. – Gospodine prošli ste kroz crveno! – Naravno da sam proš’o kroz crveno kad se žurim. – Pa kuda tako žurite? – Na groblje! – Zašto na groblje? – Da zakopam punicu. – Koju punicu? – Pa mrtvu punicu, eno je u gepeku, ubio sam je! – Kako ste je ubili? – Lijepo, pištoljem, eto ga u ladici auta.Prepadne se policajac i pozove specijalce. Dođu specijalci, otvore gepek, a tamo ništa. Kaže policajac: – Pogledajte u ladicu, ima pištolj! Otvore ladicu, a ono opet ništa, prazno. Kad će Mujo: – Viditel vi ovu budalu, još će reći da sam proš’o kroz crveno!…

Dovela baka svoju trojicu unuka, te ih pita što studiraju. Kaže prvi: – Medicinu, bako. – A čedo bakino, on će mene liječiti kad budem bolesna. A što ti studiraš? – Građevinu, bako. – A, duša bakina, on će meni kuću praviti. A što ti studiraš? – Likovnu umjetnost! – Šta??- Likovnu umjetnost! – A za baku te boli uvo, jel?

 

Vjetar duva, šljive otpadaju, trule šljive muve spopadaju. Krmci jedu da ne propadaju, tvoje mi se oči dopadaju. Tvoje oči ko farovi Fiće ti si moje omiljeno biće. Sunce je raspizdilo svoje zrake, vrapci se deru ko konji, mene piči depresija, u duši mi opsesija, je*o mater ako te ne volim!

Išao Lala kući sa posla i svratio u kafanu da malo odmori i popije koju. Već je počeo da pada mrak, sprema se on da krene, kad začu na radiju upozorenje: -Poštovani slušaoci u našem kraju su se pojavili vanzemaljci, oni su mali zeleni, imaju ruke do zemlje i miroljubivi su. Ako ih sretnete samo se predstavite i oni vam neće ništa. Krenuo tako Lala kući kroz šumu kad naleti na jednog malog zelenog sa rukama do zemlje pored žbuna. -Dobro veče, ja sam Lala iz…Međutim ovaj pobježe iza žbuna. Lala ode za njim pa opet: -Ja sam Lala…Ovaj opet pobježe… Međutim uporan je Lala i opet ide za njim -Ja sam….-Čovječe ja sam šumar,pusti me da serem!-odgovori ovaj.